Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kävelysillan rakenteista paljastui yllätys SRV:n työmaalla: "Pehmeää tavaraa, ei pysy kasassa" – rakennusmiehet katosivat kuukausiksi

Rakentaminen: Kävelysillan huono kunto jumitti rakennustyömaan pitkäksi ajaksi Itä-Pasilassa. SRV ja kaupunki neuvottelevat, kuka maksaa uuden sillan.

Autio rakennustyömaa herättää ihmetystä Pasilan kirjaston nurkalla. Asukkaiden ja naapurien mukaan kokonaisen korttelin suuruisella työmaalla ei ole näkynyt mitään toimintaa useaan kuukauteen.

Asemamiehenkatu 3:ssa sijaitsi vuonna 1978 valmistunut kuusikerroksinen toimistotalo. Sen purkaminen alkoi syksyllä 2019.

Purkaminen lopetettiin yllättäen vuosi sitten maaliskuussa, kertoo Gles Kokonaispurut Oy:n toimitusjohtaja Esa Keinänen.

Yksi syy keskeytymiseen löytyy tontin vierestä kulkevasta kävelysillasta, joka ei kestä purkamista.

– Se on pehmeää tavaraa, eikä se pysy kasassa. Purkamisen keskeytyminen tuli täysin yllätyksenä. Ei ollut tiedossa, että silta olisi jalustoiltaan niinkin heikossa kunnossa, että se ei olisi itsenäisesti pysynyt pystyssä. Purku keskeytettiin, koska sillan tukeminen olisi ollut varsin kallista, ja siirtänyt vain ongelmaa eteenpäin. Mitään vaaratilanteita ei ole kuitenkaan syntynyt, Keinänen kertoo.

Ei ollut tiedossa, että silta olisi niinkin heikossa kunnossa.

Itä-Pasilassa on useita samanlaisia siltoja. Kaupunginosassa on kaksikerroksinen kansirakenne, jossa jalankulku on keskitetty ylemmälle tasolle.

Rakenteilla olevasta tornitalosta putosi aamulla vanerilevy suojatielle – kummankin työmaan ulkotyöt keskeytetty, kertoo SRV

Pääurakoitsija SRV kertoo, että se rakentaa tilalle uuden siltakannen.

– Alueella on saatu lähes valmiiksi purkutyöt ja maanrakennustyöt viime vuoden aikana. Työmaan eteneminen otti hetkellisen aikalisän tonttikauppojen sopimusneuvotteluiden pitkittymisen johdosta, kertoo SRV:n projektipäällikkö Sonja Laaksonen sähköpostivastauksessa.

Kaupungin mukaan neuvotteluja sillan toteuttamisesta ei ole vielä aloitettu.

– Osapuolilla on ollut alusta saakka tieto siitä, että kansirakenteet liittyvät kiinteästi tonttien rakentamiseen. Tämä on haastava kohde niin suunnittelun kuin purkamisen suhteen. Kiinteistöasioihin tulee usein viiveitä ja korona- vuoden takia palavereita on jouduttu siirtämään, sanoo asuntotontit-tiimin päällikkö Miia Pasuri Helsingin kaupungilta.

Neuvottelut koskevat Pasurin mukaan muun muassa siltaan liittyvien kustannusten ja vastuiden määrittelyä.

Toimistotalon paikalle rakennetaan neljään taloyhtiöön noin 250 asuntoa ja kolmikerroksinen parkkihalli. SRV uskoo, että ne valmistuvat suunnitellusti vuoden 2023 aikana.

Asunnottomien kriisikeskukselle hulppeat tilat tyhjäksi jääneestä ravintolasta Itä-Pasilassa, naapurit seuraavat valvontakameroista – "Arvasin, että tulee riesaa"

Itä-Pasilasta aiotaan purkaa lähivuosina muitakin toimisto- ja asuinrakennuksia. Kaupunki käsittelee Opastinsilta 8:n kaavamuutosta ensi kuussa. Opastinsilta 1:n ja 2:n neuvottelut ovat kesken.

Helsinkiin ilmestyi 8-metrinen Donald Trump -muraali – tästä on kyse

Kirkkotyömaan kesken jääneissä taloissa mellastavat nyt vandaalit – Helsinki neuvottelee tontin haltuunotosta: "Kaupunki haluaa lähteä kehittämään aluetta isosti"

Mirka ei pystynyt asumaan upouudessa hitas-asunnossaan – näin sanoo isännöitsijä yli 2 vuoden piinasta: "Olemme yhä aivan perusasioiden kimpussa"

Seppo, 76, pelkää historiallisten mukulakivien katoavan Helsingistä: "Ei niitä enää paljon näe" – kaupunki keksinyt murikoille uutta käyttöä