Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anni Sinnemäki Myllypuron jäähallijupakasta: "Päättäjien on pystyttävä pohtimaan vaihtoehtoja"

Keskustelu Myllypuron jääurheilukeskuksen ympärillä jatkuu. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) arvosteli äskettäin vihreitä siitä, että he alkoivat kyseenalaistaa hallille kaavoitettua sijaintia Myllypuron Matokalliolla, kun hankkeen aluevaraus oli tulossa kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan käsittelyyn. Mari Holopainen (vihr.) muun muassa totesi HU:ssa, että vaihtoehtoinen paikka olisi löydettävissä, eikä kalliota tarvitsisi räjäyttää urheiluhallin tieltä.

Razmyarin mukaan hankkeissa ns. maton jalkojen alta vetäminen asettaa myös vaakalaudalle Helsingin kaupungin luotettavuuden eri toimijoiden silmissä. Riskinä on tällöin, että investoinnit valuvat naapurikaupunkeihin.

Nyt kritiikkiin vastaa kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.):

– Pidän itse tärkeänä johtamassani kaupunkiympäristölautakunnassa, että kun asiat tulevat lautakuntaan päätettäväksi ensimmäistä kertaa, on suunnitelmiin mahdollista vaikuttaa ja tarvittaessa suunnata asioita uudelleen. Myös silloin, kun asia on ollut esillä jossakin koordinaatioryhmässä, joissa ei kuitenkaan tehdä päätöksiä, Sinnemäki sanoo viitaten siihen, että Razmyar totesi hankkeen olleen aiemmin käsittelyssä kaupungin suurhankkeiden koordinaatioryhmässä, jossa vihreät eivät kuitenkaan ilmaisseet, että sijainti olisi huono.

– Tämä suunnitelma tuli nyt ensimmäistä kertaa kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan päätöksentekoon. On demokratian ja kaupunkilaisten vaikutusmahdollisuuksien kannalta tärkeää, että päätöksentekijöillä on mahdollisuus pohtia vaihtoehtoja. Lautakunnan vihreät jäsenet pitävät tätä hanketta tärkeänä, mutta halusivat kartoittaa, voidaanko luontoalue säästää, Sinnemäki jatkaa.

– Laaja kriittinen keskustelu Pirkkolan hallista, joka sijoittui vanhan kaavan perusteella luontoalueelle, olisi myös hyvin voinut herättää kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan tuomaan tämän hankkeen sijainnin yhteiseen käsittelyyn ajoissa, Sinnemäki näpäyttää.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi viime viikolla alueen varaamisen Ratasmyllyntien varresta Myllypuron jääurheilukeskus Oy:lle, jonka omistavat Suomen Taitoluisteluliitto sekä Luisteluliitto. Halliin on tarkoitus sijoittaa muun muassa Suomen ensimmäinen sisällä sijaitseva pikaluistelurata.