Suositut kesätapahtumat perutaan Helsingissä – "Emme laita paukkuja festivaalin isoon tuotantoon"

Tapahtumat: Kallio Kukkii -kaupunginosafestivaali on jo peruttu, eikä Kallio Block Party -tapahtumakaan ole näillä näkymin toteutumassa.

Kallio Kukkii -festarin paraatin näkymiä Helsinginkadulla vuonna 2019. Kaupunginosafestivaali muutettiin viime keväänä virtuaaliseksi koronatilanteen vuoksi, mutta tänä keväänä ei nähdä virtuaalista tapahtumaa. Kallio Kukkii järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1994. Sini Suomi
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Kallio Kukkii -kaupunginosafestivaali on peruttu ja myös Kallio Block Party -tapahtuma jää tällä tietämällä järjestämättä elokuussa. Kallio Kukkii oli tarkoitus järjestää 10.–16. toukokuuta.

– Tulimme Kallion Kulttuuriverkoston hallituksen maaliskuun kokouksessa siihen johtopäätökseen, että Kallio Kukkii perutaan tältä vuodelta koronatilanteen vuoksi, kertoo Kallio Kulttuuriverkoston hallituksen puheenjohtaja Seija Sihvonen.

Kallion Kulttuuriverkosto tuottaa ja koordinoi Kallio Kukkii -festaria. Kallio Kukkii muutettiin niin ikään koronatilanteen vuoksi virtuaaliseksi tapahtumaksi kesken järjestelyjen viime vuonna.

– Festivaalia olisi pitänyt nyt jo kovaa vauhtia järjestellä ja kiinnittää esiintyjiä ja suunnitella ohjelmaa. Tänä vuonna emme tee tapahtumasta virtuaalista, sillä festivaalin suola on juuri se, että Kallion kaduilla, puistoissa ja eri paikoissa tapahtuu ihan fyysisesti asioita. Ja ihmiset saavat nauttia elävästä taiteesta ja kulttuurista, Sihvonen jatkaa.

Kallio-liikkeen Tero Uuttana kertoo, että perinteisen Kallio Block Partyn suunnittelu ei ole käynnissä tällä hetkellä.

– Tähän tietoon Kallio Block Partya ei ole tulossa, koska pidämme epätodennäköisenä, että massatapahtumat ovat sallittuja elokuun alussa. Tapahtuma on ollut perinteisesti aina elokuun ensimmäisenä lauantaina, Uuttana sanoo.

Kallio Block Party peruttiin koronan takia myös viime kesänä.

– Näemme järjestelyiden osalta hankalana laittaa energiaa tapahtuman suunnitteluun nyt, koska kesä on tapahtumien osalta niin suuri kysymysmerkki, eikä tämän mittaluokan tapahtuma synny ihan parin viikon valmistelulla, Uuttana jatkaa.

Useita bändejä esiintyi Kallio Block Partyssa vuonna 2019. Jussi Vehkasalo

Uuttana myös kertoo, että jos jotain pienimuotoisempaa kesätapahtumaa saa turvallisesti ja luvan kanssa järjestää, niin saattaa olla, että Kallio-liikkeen aktiivit keksivät jotain pienempää tapahtumaa, joka voidaan saada aikaan pienelläkin suunnittelulla.

Vielä alkuvuodesta Kallion Kulttuuriverkoston hallituksessa oltiin sitä mieltä, että Kallio Kukkii järjestetään.

– Silloin koronatilanne ei vielä ollut ryöpsähtänyt tällaiseksi, mitä se nyt on. Maaliskuussa siis päätettiin, että emme laita paukkuja festivaalin isoon tuotantoon emmekä myöskään nettitapahtuman järjestämiseen, Sihvonen sanoo.

Festivaalin järjestäminen vaatii paljon muun muassa vapaaehtoistyötä. Jos koronatilanne helpottaa kesäksi, niin Kallion Kulttuuriverkosto voi järjestää joitain pienimuotoisempia, pop up -tyyppisiä tapahtumia esimerkiksi puistoissa.

Kallio Kukkii -festivaalin yhteydessä oli 15. toukokuuta tarkoitus järjestää myös kaikkien aikojen ensimmäinen Hakaniemen hanami -tapahtuma Tokoinrannan puistossa. Alun perin Hakaniemen hanamin piti nähdä päivänvalo jo toukokuussa 2020, mutta koronatilanteen vuoksi se jouduttiin perumaan Kallio Kukkiin tavoin. Nyt molemmat tapahtumat on kalenteroitu vuoden 2022 toukokuulle.

Tokoinrannasta kaadettiin kymmenittäin bakteeritaudin saastuttamia hevoskastanjoita vuoden 2017 lopulla. Niiden tilalle istutettiin sittemmin kirsikkapuita ja hanami on kirsikankukkajuhla, jollainen nähdään vuosittain esimerkiksi Roihuvuoren kirsikkapuistossa.

– Hakaniemen hanamin oli tarkoitus olla Kallio Kukkii -festarin päätapahtuma, erityisesti perheille suunnattu.

Festarin päätapahtuma on monena vuonna ollut Dallapénpuistossa, jossa on nautittu muun muassa livemusiikista. Koko festari sai alkunsa Harjun nuorisotalosta, joka sijaitsee Dallapénpuiston laidalla, ensimmäisen kerran Kallio Kukkii järjestettiin vuonna 1994.

– Harjun nuorisotalo on nyt remontissa, Tokoinrannan tapahtuman oli tarkoitus korvata Dallapénpuiston tapahtuma, Sihvonen sanoo.

Kampissa varttuneet sisarukset pyörittävät yhä vanhempiensa 50-luvulla perustamaa leipomoa – yhteen asiakkaiden toiveeseen Jenni on sanonut "ei"

Entiseen kukkakauppaan Kalliossa perustettu kustantamo näyttää kuin siistiltä kahvilalta – "Kirjalla menee nyt tosi hyvin"

Kallio valittiin vuoden kaupunginosaksi: "Oli jo korkea aika palkita kalliolaisten hieno työ"

1950-luvun kerrostalo puretaan Kallion arvokorttelista – tämän takia asuntoja ei korjata

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut