"Suuri syy jalkavaivoihin on vääränlaiset kengät" – oireilevat jalat tekevät elämästä hankalaa

Terveys: Fredrikinkadulta löytyi sopiva liiketila Krista Kallion jalkaklinikalle.

Jalkojen terveys on tosi tärkeä juttu, sen tietää jokainen jalkavaivoista kärsinyt. Vaivojen laadusta ja luonteesta riippuen ne aiheuttavat eritasoisia ongelmia liikkumiseen ja saattavat siten pahastikin hankaloittaa arkielämää.

– Minulle tulee paljon asiakkaita kipujen vuoksi. Jalkojaan kannattaisi hoitaa jo silloin kun kaikki on vielä hyvin, Jalkaklinikka Kristallin Krista Kallio toteaa.

Kallion jalkaklinikka avautui joulukuun alussa Fredrikinkadulle ja klinikan nimeen Kristalli on oivaltavasti sujutettu myös omistajan nimi eli Krista.

Kallio työskenteli aiemmin pitkään kosmetologina, mutta sitten hän kouluttautui lähihoitajaksi ja valmistui jalkojenhoidon erikoisalalta. Jalkojenhoidon osaamisalan tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä myös esimerkiksi terveyskeskuksissa, vanhustyön yksiköissä, sairaaloissa, kuntoutuskeskuksissa ja kylpylöissä.

– Hoidan asiakkaitani terveyden näkökulmasta, mutta tarjolla on myös rentoutushoitoja. Ja koska olen myös kosmetologi tarjoan lisäpalveluina esimerkiksi sokerointeja sekä ripsien ja kulmien kestovärjäystä, Kallio kertoo työstään.

Tarjolla on myös rentoutushoitoja.

Kipeät känsät, kovettumat, paksuuntuneet kynnet tai sisäänkasvaneet kynnet. Siinä listaa muutamista jalkavaivoista, joiden vuoksi hoitoon yleensä hakeudutaan.

– Jos esimerkiksi sisäänkasvanut kynsi on tulehtunut, niin ohjaan asiakkaan mahdollisesti lääkäriin ja tulehdus hoidetaan antibiooteilla pois. Mutta ongelma sinällään jää, hoitoa voidaan jatkaa täällä kynnen oikaisulla, Kallio kertoo.

Asiakas voi teettää itselleen myös perusteellisen jalkojenhoidon, johon kuuluu myös kuntokartoitus. Jalat tutkitaan podoskoopilla, joka paljastaa jalan kuormitus- ja asentovirheet. Lisäksi jaloista tutkitaan pinta- ja syvätunto, jalkojen pulssit, jalkaterien liikkuvuudet sekä ihon ja kynsien kunto.

– Suuri syy jalkavaivoihin on vääränlaiset kengät.

Jokaisen asiakkaan kohdalla täytyy huomioida terveydentila ja esimerkiksi lääkitys. Diabeetikot saavat olla tarkkoina jalkojensa kanssa, tauti voi aiheuttaa myös tuntoaistin heikkenemistä jaloissa.

Kovettumat kantapäissä ovat monelle tuttuja, Kallion mukaan niitä ei pitäisi poistaa jalkaraspilla vaan jalkojen rasvaaminen olisi oikeampi tapa pitää kovettumat aisoissa.

– Asiakkaina käy sekä miehiä että naisia. Korona-aikana moni varsinkin vanhempi ehkä turhaan arkailee asiakkaaksi tulemista. Olen täällä asiakkaan kanssa kahdestaan ja käytän kasvomaskia. Hoitotila ja kaikki välineet desinfioin hoitojen välillä, Kallio kertoo.

Kallio ehti haaveilla kymmenisen vuotta omasta yrityksestä, ennen kuin haave vihdoin toteutui.

– Etsin sopivaa liiketilaa ympäri Helsinkiä. Vastaan tuli liian isoja tai liian pieniä tiloja tai sitten vesipisteitä oli liian vähän. Tämä on sopiva.

Jo seisomaan nouseminen edistää terveyttä – "Kannattaa kiinnittää huomiota istumisen määrään"

Kuorsauksesta tutun taudin epäillään pahentavan koronavirustautia – "Ennakoi enemmän vaikeaa sairautta"

Heräätkö aamulla hampaat hellinä tai leukaperät liekeissä? – yllättävän yleinen vaiva saattaa sekoittua hammaskipuun

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut