”Totaalisen väärin ja jättää syvät haavat” – Ravintoloitsijan mielestä koko ala leimattiin heppoisin perustein ja oikeaa selitystä tullaan tuskin koskaan saamaan

Lasipalatsi on kiinni, kuten kaikki Ravintolakolmion 12 ravintolaa. Sakari Nupponen
Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Muun muassa Lasipalatsista tunnetun Ravintolakolmio-konsernin ravintoloitsija Joonas Keskinen ottaa ankarasti kantaa ravintola-alaa koetteleviin rajoituksiin.

– Ravintola-alan yrittäjät sekä sidosryhmät, niin työntekijät kuin tavarantoimittajatkin tulevat vielä kauan ihmettelemään, miksi juuri ravintola-ala on nostettu tikun nokkaan alusta lähtien.

– En tiedä, tuleeko tähän ikinä selitystä, mutta moni sitä miettii. Ja moni joutuu sen vuoksi työttömäksi tai konkurssiin. Hallitus on viestinnässään korostanut, että päätöksenteossa faktoilla mennään ja että he seuraavat lukuja. Paitsi ravintola-alan kohdalla, Keskinen tuhahtaa.

"Lounasmarkkina voi Helsingin keskustasta kadota lähes kokonaan" – HU kysyi ravintola-asiantuntijoilta, mitä korona muuttaa pysyvästi

Hänen mukaansa ruokaravintoloista on lähtenyt aivan minimaalisen vähän tartuntoja.

– Siitäkin huolimatta Suomen ylin johto syyttää kaikessa viestinnässään ravintoloita. Median välityksellä näin ovat alkaneet ajatella myös kansalaiset, hän pelkää.

Keskinen sanoo, että leimaaminen ilman perusteita on "totaalisen väärin ja jättää syvät haavat ja työttömyyden alalle".

En tiedä, tuleeko tähän ikinä selitystä.

Ravintolakolmion 12 ravintolasta ei ole tullut Keskisen tietoon yhtään koronatartuntaa.

Kaikki paikat ovat juuri nyt kiinni.

– Työntekijäni ovat tehneet yli sata koronatestiä, joista yksi on ollut positiivinen, ja hän sai sen todistetusti aivan muualta. Edes tämä yksi tapaus ei johtanut jatkotartuntoihin asiakkaiden tai muun henkilökunnan parissa.

Jo vuosi sitten ennustettiin, että alalta katoaa osaamista muihin töihin. Kyseltiin, kuka enää ryhtyy opiskelemaan alaa.

– Tämä on iso riski ja pelko. Vuoden aikana on paljon ravintola-alan työntekijöitä siirtynyt uusille aloille tai opiskelemaan, Keskinen sanoo.

Keskinen lupaa puolestaan, että ravintola-ala pystyy nopeasti lisäämään työllisyyttä kun asiakasmäärät alkavat kasvaa, koska niin yksityis- kuin yritysasiakkailla tuntuisi olevan paljon patoutunutta kysyntää.

– Konkurssien myötä katoaa paljon myös ravintoloitsijoiden osaamista, hän huomauttaa.

”Hyytyy kuin aladoobi jääkaappiin” – Helsingin keskustan hiljeneminen kirvoitti kymmeniä kommentteja

Helsinki aikoo häätää Kauppatorin ainoan nakkikioskin – Tyrmistynyt yrittäjä: "On sanottu, että grilli pilaa merimaiseman"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut