Lähihoitajille 30 e/kk, palomiehille 100 euroa – Näin Helsinki jakaa palkankorotuksia tänä vuonna, lääkäreille kertaluonteinen palkitseminen

Helsinkiläispalomiehet saavat palkankorotuksen. Pelastusala on myös alkanut kärsiä Helsingissä rekrytointiongelmista. Lisäksi alan koulutus aiotaan lopettaa Helsingissä ja keskittää Kuopioon. Arkisto/Päivi Tuovinen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsingin kaupunki nostaa palkkoja myös tänä vuonna osana palkkakehityssuunitelmaa, joka lanseerattiin 2019.

Palkkausta parannetaan niissä ammattiryhmissä, joissa kaupungilla on rekrytointihaasteita. Talousarviossa 2021 on kohdennettu 4,5 miljoonan euron määräraha palkkakehityssuunnitelman toteuttamiseen.

Työntekijät raivostuivat: Helsinki ei maksa tulospalkkioita – "Lähes koko vuosi 2020 meni työuupumusta vastaan taistellessa"

Tänä vuonna huomioidaan muun muassa hoitohenkilöstöä ja varhaiskasvatuksen lastenhoitajia, pelastusalaa, liikunnanohjaajia ja nuorisotyöntekijöitä, palveluneuvojia ja lupa-arkkitehteja.

Kaupungin henkilöstöjohtaja Nina Gros kertoo, että palomiehille kohdistettu korotus on tänä vuonna 100 euroa ja ylipalomiehille 40 euroa, lähi- ja perushoitajille 30 euroa ja nuoriso-ohjaajille 50 euroa.

Mistä saadaan palomiehiä Helsinkiin kun pelastuskoulu lakkautetaan? – Viime vuonna oli ensi kertaa tilanne, että kaikkia virkoja ei saatu täytettyä

Palkalla kaupungilla tarkoitetaan tehtäväkohtaista palkkaa sekä henkilökohtaista palkkaa, joka muodostuu työkokemukseen perustuvasta lisästä sekä työsuorituksen perusteella myönnettävästä harkinnanvaraisesta henkilökohtaisesta lisästä.

Grosin mukaan palomiesten ja ylipalomiesten tehtäväkohtaiset palkat ovat tällä hetkellä noin 2 000 ja 2 120 euroa, lähihoitajien tehtäväkohtaiset palkat noin 2 160 euroa ja nuoriso-ohjaajien palkka noin 2 180 euroa.

Kaupungille sateli kyselyitä 500 miljoonan euron "piilottamisesta" tiedottamisessa – Tässä vastaus

Lisäksi lääkäreille, joiden palkkaa on myös kaupungilla jo nostettu osana palkkakehitysohjelmaa, annetaan tänä vuonna kertaluonteinen palkitseminen, johon on varattu 1,4 miljoona euroa.

Summa kohdennetaan terveysasemilla, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa työskenteleville lääkäreille.

Helsingin terveyskeskuslääkäreille roima korotus: 1250 euroa lisää kuussa – "Ratkaisu on perusteltu"

Tavoitteena on sitouttaa lääkäreitä, sillä kaupungilla on ollut rekrytointihaasteita. Lisäksi kaupungin terveydenhuollossa syntyy osaamisvajetta, kun kokeneita lääkäreitä siirtyy muille työnantajille.

Helsingin Uutiset uutisoi äskettäin (HU 24.3.), että kaupungin mikään toimiala tai virasto ei maksa tulospalkkioita vuodelta 2020.

Tästä nousi äläkkää muun muassa siksi, että kaupunki teki viime vuonna ylijäämää liki 500 miljoonaa euroa.

Kaupunginkansilasta kuitenkin todettiin (HU verkko 24.3.), että ylijäämä on huono mittari kuvaamaan talouden tasapainoa, sillä ylijäämää tarvitaan Helsingin kaupungin mittavien investointien rahoittamiseen.

Lääkärivajeesta kärsivä Helsinki nostaa palkkoja, vaikka moni ei tee nytkään täyttä työviikkoa – "Intohimoinen urheilija saattaa haluta käyttää yhden päivän treenaukseen"

Pormestari haluaa lopettaa Helsingin tulospalkkiot:  "Hyvin epäreilu järjestelmä" – näin käy kunnallisverolle

Osa Helsingin palomiehistä saa koronasatasen – "Perusteena venyminen eturintamalla"

Stadin brankkariksi valitun Karim Lounesin, 36, uralla oli raju alku: joutui mellakkaan, jossa polttopullot lentelivät – "Totta kai olen valmis antamaan elämäni, jos joku pitää pelastaa"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut