Aleksi 13 -tavaratalolle löytyi uusi käyttäjä – Kahteen kerrokseen kootaan muotia, taidetta ja designia

Aleksi 13 sulki Aleksanterinkadun tavaratalonsa vuoden 2020 lopussa. Arkistokuva. Arkisto/Ville Mäkilä
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Aleksi 13 -tavaratalon entiset tilat saavat uuden käyttäjän, kun Glasshouse Helsinki Oy avaa niihin uudenlaisen myymäläkonseptin.

Ilmarisen omistama Aleksanterinkadun kiinteistö jäi tyhjäksi viime vuoden lopulla, kun Aleksi 13:n vuokrasopimus päättyi. Ilmarinen on etsinyt tiloihin uutta vuokralaista.

Perinteikäs tavaratalo sulkee ovensa – Mutta voisiko Aleksanterinkadulle koskaan tulla asuntoja?

Glasshouse Helsinki Oy avaa keväällä tulevaisuuteen orientoituneen vastuullisen ajattelun myymäläkonseptin.

Tarkoituksena on koota yhteen muodin, designin, taiteen, teollisten innovaatioiden ja kulttuurin toimijoita, joilla kaikilla on yhteisenä nimittäjänä tekemisessään vastuullisuuden näkemys.

– Ympärillämme ilmastonmuutos on väistämätön totuus, mutta sen ymmärtäminen kokonaisuudessaan on monimutkaista, Glasshouse Helsingin toimitusjohtaja Mirkku Kullberg kuvailee tiedotteessa.

Myymälä on kahdessa kerroksessa. Glasshouse Helsingin tytäryhtiö Lokal Helsinki avautuu myös Aleksanterinkadun osoitteessa.

Helsingin keskustaan syntyi ikävä noidankehä kun kaupunkilaiset jäävät lähiöihin – "Peltojen reunoille on helpompi mennä omalla autolla"

Helsingin ydinkeskusta on elänyt muutostaan kaupan murroksessa. Kaupungit ovat pirstaloituneet kauppakeskusten synnyn sekä kaupunkikulttuurien muutoksessa.

Epidemia muutti kaiken viikoissa ja nyt vuoden jälkeen tilanne on yhä vaikea.

– On hienoa, että keskustaan saadaan uudenlaisia konsepteja, joissa yhdistyvät liiketoiminnan ja vastuullisuuden näkökulmat, toteaa Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila tiedotteessa.

”Ei itse tärvellä vetovoimaa” – kävelykeskustakiista muhii puolueissa: vihreiden mielestä viihtyisään oleskeluun satsaavat kaupunkikeskustat menestyvät myös kaupallisesti

Aleksanterinkadun 13:ssa sijaitsee yksi ydinkeskustan merkityksellisimpiä rakennuksia, Selim A. Lindqvistin suunnittelema, vuonna 1900 valmistunut Lundqvistin liiketalo.

Rakennus on kiinnostava keskeisen sijaintinsa ja arkkitehtuurinsa puolesta. Kuusikerroksinen kivirakennus suunniteltiin kaupalliseen tarkoitukseen, tavarataloksi suurine ikkunoineen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut