Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittu lottopeli muuttuu – hinta nousee, maksimipotti pienenee

Vikinglottoon tulee uudistuksia ja rivin hinta nousee 3. kesäkuuta alkaen yhteen euroon, kertoo Veikkaus tiedotteessaan. Rivihinnan lisäksi kyseisen lottopelin numeroiden määrä ja maksimipotti muuttuvat.

Muutoksen jälkeenkin pelissä arvotaan kuusi päänumeroa väliltä 1–48 ja yksi Vikingnumero. Kesäkuun muutosten jälkeen Vikingnumero arvotaan numeroiden 1–5 väliltä, eli numerot 6, 7 ja 8 pudotetaan pois Vikingnumeroiden joukosta. Lisäksi Vikingloton maksimipotti on uudistuksen jälkeen 25 miljoonaa euroa entisen 35 miljoonan euron sijaan.

– Vikingnumeroiden määrän vähentyessä peli helpottuu jonkin verran. Jatkossa päävoiton todennäköisyys on noin 1:61 miljoonaan, kun se on tällä hetkellä noin 1:98 miljoonaan, Veikkauksen arvontapelien liiketoiminnan suunnittelupäällikkö Marko Aaltonen sanoo tiedotteessa.

Vikingloton plussatun rivin hinta nousee 1,20 eurosta 1,50 euroon.

Vuonna 1993 alkanut Vikinglotto on monikansallinen arvontapeli, jota pelataan Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa, Islannissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Sloveniassa ja Belgiassa. Pelin arvonta suoritetaan keskiviikkoisin Norjassa.