Suosittu lottopeli muuttuu – hinta nousee, maksimipotti pienenee

Vikingloton rivihinta nousee uudistuksen myötä 0,80 eurosta 1 euroon. Arkisto / Jussi Vehkasalo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Vikinglottoon tulee uudistuksia ja rivin hinta nousee 3. kesäkuuta alkaen yhteen euroon, kertoo Veikkaus tiedotteessaan. Rivihinnan lisäksi kyseisen lottopelin numeroiden määrä ja maksimipotti muuttuvat.

Muutoksen jälkeenkin pelissä arvotaan kuusi päänumeroa väliltä 1–48 ja yksi Vikingnumero. Kesäkuun muutosten jälkeen Vikingnumero arvotaan numeroiden 1–5 väliltä, eli numerot 6, 7 ja 8 pudotetaan pois Vikingnumeroiden joukosta. Lisäksi Vikingloton maksimipotti on uudistuksen jälkeen 25 miljoonaa euroa entisen 35 miljoonan euron sijaan.

– Vikingnumeroiden määrän vähentyessä peli helpottuu jonkin verran. Jatkossa päävoiton todennäköisyys on noin 1:61 miljoonaan, kun se on tällä hetkellä noin 1:98 miljoonaan, Veikkauksen arvontapelien liiketoiminnan suunnittelupäällikkö Marko Aaltonen sanoo tiedotteessa.

Vikingloton plussatun rivin hinta nousee 1,20 eurosta 1,50 euroon.

Vuonna 1993 alkanut Vikinglotto on monikansallinen arvontapeli, jota pelataan Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa, Islannissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Sloveniassa ja Belgiassa. Pelin arvonta suoritetaan keskiviikkoisin Norjassa.

Jo lähes 30 000 asettanut itselleen pelaamisen eston – Veikkaus haluaa tunnistautumisen kaikkiin peleihinsä

KKV siirtäisi Veikkauksen tuotot valtion budjettiin – Nykyinen järjestelmä ei riittävästi ehkäise pelaamisen haittoja

Yli 1 300 suomalaisesta on tullut lottomiljonääri, ja monella unelma elää joka lauantai – "Ostaisin omakotitalon ja matkustaisin kirkkaiden vesien äärelle", Pasi Harjula, 29, sanoo

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut