Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippuravintolasta lomautettu Taneli Kesäläinen perusti Helsinkiin uuden kotiinkuljetuspalvelun – uskoo kampaamoista tutun ilmiön yleistyvän myös ravintoloissa

Ravintolaruoka: Taneli Kesäläinen rakastui Tammisaloon ja päätti perustaa ruokapalvelun alueen asukkaille.

Kun Tammisalossa asuva ravintolapäällikkö Taneli Kesäläinen lomautettiin Unioninkadulla sijaitsevasta Version-ravintolasta, päätti hän keksiä päiviinsä uutta sisältöä ja harjoittaa ammattiaan koronaturvallisesti.

Hän kirjoitti hiljattain Tammisalon Facebook-ryhmään päivityksen, jossa kyseli, kiinnostaisiko alueen asukkaita tilata kotiinkuljetettuna kotiruokaa. Innostuneita vastauksia tuli rutkasti.

Tammari Food -nimellä kulkevan ravintolan listalta löytyy esimerkiksi kreikkalaista lasagnea, punaista currykanaa, gulassikeittoa, lihapullia perunamuusilla ja korealaista härkästroganoffia.

Annoksia saa myös kasvisruokavaliolle, laktoosittomalle ja gluteenittomalla ruokavaliolle sopivina. Apunaan Kesäläisellä on kollega Henri Kotkavuori. Ruuat valmistetaan ammattilaiskeittiössä Helsingin keskustassa, mutta toimituksia tehdään vain Tammisaloon. Saarella onkin ollut tarvetta ravintolalle.

– Täällä Tammisalossa on aikoinaan ollut monta kauppaa. Paljon on puhuttu, että kunpa olisi joku pieni kahvila tai ravintola tässä lähettyvillä. Kaikki ravintolat ovat muualla, kuten Herttoniemessä ja Itäkeskuksessa, Kesäläinen kertoo.

Helsinkiläiset huippukokit innostuivat uudesta ruoan kotiinkuljetuspalvelusta – salaperäisen nimimerkin listalla 5 todellista klassikkoannosta

Nyt kun moni on etätöissä idea kotiinkuljetuksesta tuntui luontevimmalta. Se myös Kesäläisen mielestä helpottaa monen lapsiperheen arkea.

– Työaika on häilyvä ja kiirettä on aamusta iltaan. Lasten harrastukset siihen päälle. Jossain vaiheessa ruokakin pitäisi tehdä saati käydä kaupassa.

Helsinkiläinen ravintola alkoi myydä ruokaa yllättävässä paikassa, asiakkaita jonoksi asti – "Päästy melkein samoihin lukuihin kuin ennen sulkua"

Kesäläinen itse muutti Roihuvuoresta Tammisaloon vuonna 2003. Hän etsi perheelleen elämäntilanteeseen sopivampaa asuntoa, joka löytyi 2 200 asukkaan saarelta. Alueessa viehätti sen rauhallisuus, ulkoilumahdollisuudet ja yhteisöllisyys.

– Täällä ei ole läpikulkuliikennettä, vaan tänne pitää tulla vartavasten paikan päälle. Tammisalosta löytyi lapsille päiväkodit sekä 1. ja 2. luokka. Sen jälkeen he kävivät koulua Roihuvuoressa. Olen muuttanut Tammisalon sisällä kertaalleen kadun toiselle puolelle. Tiedän, että moni muukin on tykästynyt paikkaan eikä halua täältä lähteä pois. Täällä on mukava pieni 'kyläyhteisö', Kesäläinen kuvailee.

Helsinkiläisen huoltoaseman kokki Timo, 36, vaihtoi pikkuannokset työmiesten suosikkiruokaan – "Onhan heillä kova nälkä"

Tutun naapuruston ruokapuolessa auttaminen onkin Kesäläisen lähtökohta Tammari Foodissa, mutta hän ei pistä pahakseen, jos yritys jossain kohti laajentuisi.

Hän odottaa paluuta omaan työhönsä, mutta näkee myös, että kotiruoan kuljettaminen kotiin voi olla tulevaisuutta ravintola-alalla.

– Onhan se yleistynytkin, että tilataan Woltin ja muiden kautta ruokaa kotiin. Monilta kuulee kuitenkin sitä, että tykkäisi kotikutoisemmasta. Pizzalle, kebabille ja hamppareille on aikansa ja paikkansa, mutta ihmiset tykkäävät myös ihan tavallisesta kotiruuasta.

Etätyön Kesäläinen uskoo muuttavan myös lounaskäyttäytymistä, vaikka toivookin, että ihmiset palaavat jälleen ravintoloihin kun se on mahdollista.

– Ehkä alalle syntyy vähän samanlainen ilmiö kuin esimerkiksi luottokampaajien kanssa. Tai vaikka jonkun tutun myyjän kohdalla. Hänen kanssaan on mukava asioida, joten totta kai haluat sen tehdä toistekin. Ravintola-alalla ruokaa voitaisiin tilata samalta hyväksi todetulta tutulta tyypiltä, Kesäläinen miettii.

Henri Heinonen, 43, tietää miten täydellinen vohveli valmistetaan – perusti Helsingin ytimeen ravintolan, jonka reseptit hioi ensin kotikeittiössä

Helsinkiläiset huippukokit innostuivat uudesta ruoan kotiinkuljetuspalvelusta – salaperäisen nimimerkin listalla 5 todellista klassikkoannosta

Michelin-kokki ja Kauhukeittiön pahis Sauli Kemppainen astuu edesmenneen mestarin saappaisiin ja paljastaa mitä sanaa ei hänen ravintoloissaan käytetä: "Vihaan sitä"

Vuokratyöllä on huono maine, mutta toimitusjohtaja Sami Asikaisen, 48, mukaan sen imago kohenee – Tämän seikan oivaltaminen työnantajapuolella olisi erityisen tärkeää

Muistatko legendaarisen Martinan? – Jättimäisestä ravintolaketjusta on jäljellä enää vain rippeet, Burger King jatkaa perinnettä

Suomalaisten rakastamaan espanjalaisruokaan liittyy sitkeä mielikuvaharha – tässäkö syy väärinkäsitykseen?