Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Daniel O’Shaughnessy on Huuhkajien harvinaisuus – "Mihin vaan en lähde"

Huuhkajat pelaa arvokisoissa ensimmäistä kertaa kesän EM-kisoissa. Nyt ratkotaan pelipaikkoja Qatarin MM-kisoihin vuodelle 2022.

HJK:n puolustaja Daniel O’Shaughnessy, 26, on ainoa Veikkausliigan pelaaja, joka on nostettu maajoukkueen MM-karsintaottelujen avauskierrokselle Bosnia-Hertsegovinaa ja Ukrainaa vastaan. Ensimmäiset ottelut Bosnia-Hertsegovinaa ja Ukrainaa vastaan päättyivät tasapelihin.

– Ilmapiiri maaottelutapahtumissa joukkueen sisällä on aina hyvin innostava. Pelit antavat valtavasti lisävirtaa arkeen ja omiin tavoitteisiin seurajoukkueessa, O’Shaughnessy tiivistää tunnelmiaan Huuhkajien MM-karsinnan avauksen alla.

Riihimäellä syntynyt nuori toppari on ennättänyt edustamaan pääkaupunkiseudun seuroja niin Honkaa kuin HJK:ta, minkä lisäksi hän on ehtinyt keräämään kokemusta Ranskasta ja Englannista. Ulkomailla pelaaminen on toisinaan kovaa ja karkeaa, ammattilaisseuroissa pelaajat pelaavat usein vain itselleen.

– Maajoukkueessa kaikki pelaavat aina toisilleen. Tunnelma on hyvin yhteisöllinen.

Maajoukkueen yhteenkuuluvuuden esimerkistä käy tuore Glen Kamaraan kohdistunut rasismi Eurooppa Liigan ottelussa Glasgow Rangersin ja Slavia Prahan välillä. Kaikki maajoukkueen pelaajat seisovat Rangers -pelaajan takana, ja näyttäytyivät julkisissa esiintymisissä Kamaraa tukeva paita yllään.

– Kaikki tuki Glenille. Rasismi ei kuulu urheiluun, eikä mihinkään yhteiskuntaan.

Suomessa alkoi kova fudisinnostus sen jälkeen, kun Huuhkajat historiallisesti selvitti paikan ensi kesän EM-kisoihin. Onnistuuko Huuhkajat toistamaan ihmeen myöhemmin matkalla MM-kisoihin Qatariin?

– Joukkueessamme on vahva usko, että näissä karsinnoissa pärjätään. Meillä on muutenkin ollut varsin hyvä ja menestyksekäs jakso takana.

Kilpailu pelipaikoista on kova. Nykyjoukkueessa on paljon kokemusta pelaamisesta ulkomailta. Miten Klubin puolustaja pärjää kilpailussa pelaavaan kokoonpanoon?

– Pallollinen pelaaminen ja pelin avaaminen on vahvuuteni, vasenjalkainen O’Shaughnessy listaa itsevarmasti.

Vuodet ulkomailla varmasti kasvattivat O’Shaughnessyn voitontahtoa. Vieraassa maassa pelaaminen voi olla melko armotonta. Vieläkö matka jossain vaiheessa jatkuu ulkomaille?

– Mihin vaan en lähde. Paikan pitää olla sellainen, jossa moni asia on kohdallaan niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Toppari on ehtinyt suunnitella jo tulevaisuuttaankin peliauran jälkeen.

– Opiskelen tällä hetkellä jalkapallon pelaajayhdistyksen järjestämässä koulutuksessa urheilumanagerointia. Koulutus on toteutettu yhteistyössä tanskalaisen yliopiston kanssa, O’Shaughnessyn hymyilee ja hyppää joukkueen bussiin.