Malmin sairaalassa jälleen koronaa – neljä saanut tartunnan, 25 potilasta altistunut

Malmin sairaalassa on jälleen todettu koronaa. Edellisen kerran kaupunki tiedotti asiasta tammikuussa. Jussi Vehkasalo

Sanna Jompero-Lahokoski

Malmin sairaalan akuuttigeriatrisen hoidon ja kuntoutuksen osastolla 12 on todettu koronavirustartuntoja. Yhteensä neljä potilasta on saanut tartunnan. Helsingin kaupunki tiedotti asiasta tiedotteella keskiviikkona.

Osaston kaikki 25 potilasta ovat altistuneet tartunnalle. Työntekijöitä ei ole sairastunut. Tartunnat osastolla todettiin 19.3.–28. maaliskuuta.

Varotoimenpiteenä osasto on toistaiseksi suljettu, eikä sinne oteta uusia potilaita.

– Tartuntoja on tullut esiin melko pitkällä aikavälillä. Haluamme nyt tukahduttaa epidemian osaston sulkemisella ja kattavalla testaamisella, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen toteaa tiedotteessa.

Kaikki osastolla olevat potilaat on testattu. Heidät testataan myöhemmin vielä uudestaan.

Tartunnan saaneiden potilaiden omaisiin on oltu yhteydessä.

– Omaiset eivät voi nyt vierailla osastolla, mutta he voivat olla yhteydessä potilaisiin puhelimitse. Omaisen vointia voi tiedustella myös hoitajilta, Pikkarainen sanoo.

Tammikuussa Malmin sairaalan geriatrisen akuuttiosaston yhdeksällä potilaalla koronavirustartunta. Kaikki osaston 22 altistunutta potilasta ja henkilökunta asetettiin karanteeniin.

Lue: Malmin sairaalassa koronaa – 9 tartuntaa, 22 potilasta sekä henkilökunta altistuneita

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut