Pizzauuneja, seksileluja ja pelejä – verkkokauppatutkimus kertoo suomalaisten korona-arjesta

Hintavertailupalvelu Hintaoppaan ja Bilendin verkkokauppatutkimus kertoo suomalaisten koronavuodesta. Kuluttajadata paljastaa, että koronavuoden jättihittejä olivat muun muassa pelikonsolit, urheilu ja ulkoilu sekä koti ja puutarha, kerrotaan Hintaopas.fi-palvelun tiedotteessa.

Hintaoppaan hakudatan perusteella voidaan listata koronavuoden ”voittajat” ja “häviäjät”:

– Kun katsotaan tuotekategorioita, koko vuoden voittajiin kuuluvat muun muassa pelikonsolit ja pelitarvikkeet, urheilu- ja vaellustarvikkeet, robotti-imurit, legot, remontointivälineet, kotiteatterijärjestelmät ja airfryerit, listaa Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Viime vuoden huhtikuussa lautapelien suosio pomppasi lähes 800 prosenttia, syyskuussa seksilelujen haut nousivat 394 prosenttia ja joulukuussa alkoivat trendata edelleen jättisuosiossa olevat pizzauunit 312 prosentin kasvulla, Matinvesi-Bassett jatkaa.

Tutkimuksen mukaan joka kolmas kuluttaa nyt verkkokaupoissa normaalia enemmän rahaa, ja elintarvikkeita ostaa verkosta jo neljännes suomalaisista. Tutkimus myös kertoo, että joka kymmenes suomalainen ostaa verkosta jo viikoittain, 28 prosenttia tekee verkko-ostoksia joka kuukausi, ja 33 prosenttia ostaa verkosta muutaman kerran puolessa vuodessa.

Verkosta ostetaan etenkin muotia ja vaatteita (51 prosenttia vastaajista), elektroniikkaa (41 prosenttia) ja kauneus- ja terveydenhoitotuotteita (32 prosenttia). Elintarvikkeiden verkko-ostaminen on nostanut suosiotaan, sillä viime keväänä ruokaostoksia teki 20 prosenttia suomalaisista, ja nyt vastaava luku on nyt 26 prosenttia.

– Muodin ja kauneustuotteiden osuus on pysynyt yllättävän korkeana ottaen huomioon sen, kuinka paljon normaali sosiaalinen kanssakäyminen töissä tai vapaa-ajalla on vähentynyt, Matinvesi-Bassett huomioi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut