Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yhdeksään työpaikkaan tuli yhteensä 845 hakemusta – nämä ovat Helsingin suosituimmat kesätyöt

Helsingin työttömyysaste oli helmikuun lopussa 14,1 prosenttia, missä on nousua viime vuoden helmikuuhun 5,2 prosenttiyksikköä, ilmenee maaliskuun lopussa julkistetusta tilastosta. Työttömiä työnhakijoita, mukaan lukien kokoaikaisesti lomautetut, oli Helsingissä helmikuussa 60 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kasvu on kovempaa kuin koko maassa, jossa luku oli 32 prosenttia.

Avoimia työpaikkoja oli 22 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Tarjolla oleviin tehtäviin tulee monilla aloilla nyt runsaasti hakemuksia.

Helsingin kaupungilta kerrotaan, että suosittuja ovat muun muassa toimistotehtävät.

– Tämän vuoden puolelta on esimerkkinä yksi toimistosihteerin tehtävä, johon saimme 246 hakemusta. Vastaavia yli 200 hakijan määriä toimistosihteerin tehtäviin löytyy myös viime vuodelta, kertoo strategisen resurssoinnin päällikkö Tarja Näkki.

Kaikkein suosituimmat haut ovat kesätöitä.

– Kaikki hakuilmoitukset, joihin on kohdentunut yli 300 hakemusta, ovat nuorten kesätöitä. Kesällä 2020 suurin hakijamäärä kohdentui Oodin yhdeksän kirjastoapulaisen hakuilmoitukseen, joihin hakijoita oli huikeat 845 henkilöä. Tulevalle kesälle 2021 suurinta mielenkiintoa on toistaiseksi kohdentunut maauimaloiden kahdeksaan kassatehtävään, joihin on saapunut yhteensä 768 hakemusta, Näkki listaa.