Rajasaaren käytöstä nousi äläkkä – nyt sinne ehdotetaan ravintolaa ja tapahtumia:  "Kesäaikaan ei ole koirapuiston lisäksi muuta"

Töölön edustalla oleva Rajasaari on tarkoitettu virkistyskäyttöön, mutta puolet saaresta on asfaltoitu: saarella on runsaasti veneiden talvipaikkoja MKFI / Wikipedia
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsingin pitäisi elävöittää Rajasaarta uusilla ravintoloilla, kahviloilla ja tapahtumilla, ehdottaa vihreiden kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra.

Valtuustoaloite jätettiin nopeasti sen jälkeen, kun Helsingin Uutiset nosti Taka-Töölössä sijaitsevan Rajasaaren nykyisen käytön puheenaiheeksi tiistaina.

Sosiaalisessa mediassa saaren käytöstä ja tulevaisuudesta on syntynyt vilkas väittely. Harmitusta aiheuttaa lähes puolet saaresta vievä asfalttikenttä. Se on talvella veneiden säilytyspaikka.

– Ei minulla ole mitään veneitä vastaan, mutta en kyllä ymmärrä, että niitä pitäisi säilyttää parhaimmilla ranta-alueilla, kommentoi Helsingin Uutisten lukija Facebookissa.

– Veneitä on ollut Helsingissä iät ja ajat. Sen huomaa vanhoista maalauksista ja valokuvista että veneet hallitsevat rantoja. Onhan vaakunassakin vene. Nyt ne jotka ovat maalta muuttaneet Helsinkiin, eivätkä näe kokonaisuutta, haluavat siistiä paikat puistoiksi ja viedä kaiken jännän pois, sanoo toinen.

Diarran mukaan Rajasaaren käyttöä pitäisi kehittää juuri kesäaikaan, kun parkkipaikalla ei säilytetä veneitä. Hänen mielestään saareen sopisi ravintoloiden lisäksi merellisen liikkumisen ja ulkoilun palveluita.

– Rajasaari sijaitsee hyvien yhteyksien varrella alueella, jossa on paljon merellisiä virkistysmahdollisuuksia. Saaressa on tällä hetkellä koirapuisto ja veneiden talvisäilytyspaikka, mutta kesäaikaan siellä ei ole koirapuiston lisäksi muita toimintoja, Diarra kertoo aloitteessa.

Valtuutettu sanoo, että hänen ehdotuksensa ovat Helsingin merellisen strategian mukaisia. Kaupungin tulisi valita palvelut kilpailun perusteella.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut