Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin herkkusuu selviytyy, kun ex tempore -illalliset jäivät tauolle – HU kysyi hyvän ruoan ystäviltä 3 kysymystä

Korona: Ex tempore -illalliset jäivät tauolle.

Helsingin Uutiset kysyi hyvän ruoan ystäviltä:

1. Mitä ravintolaa erityisesti kaipaat? 2. Kokkaatko itse enemmän? 3. Mistä tilaat ja mitä?

Näin he vastasivat.

Keittokirjailija kokkaa itse, sillä tilatussa ruoassa hinta ja laatu eivät kohtaa – "Minulla ei ole edes mikroaaltouunia"

Christa Grönlund, Viking Linen tiedotuspäällikkö asuu Töölössä, toipui itse juuri koronataudista:

1. Ylipäänsä kaikkia Töölön ravintoloita kaivataan, koska ollaan niiden kantisdinnerivieraita. Norillan sushit maistuisivat juuri nyt.

2. Olisin kokkaillut ehdottomasti enemmän, jos olisin ollut voimissani. Toivottavasti jaksan taas pian, koska pidän siitä kovasti.

3. Tilaan eniten Kokorokosta Spicy chicken dumplinseja tai Lie Mi:stä Shanghai tacoja.

"Lounasmarkkina voi Helsingin keskustasta kadota lähes kokonaan" – HU kysyi ravintola-asiantuntijoilta, mitä korona muuttaa pysyvästi

Arja Porvali, mittavan uran yritysjohdon sihteerinä tehnyt ruokakulttuuri- ja yhdistysaktiivi:

1. Kaipaan nyt erityisesti Katajanokalla sijaitsevaa Locanda Scappia ja sen italialaisia ruokalajeja. Menu on juuri sopivan mittainen ja sisältää lähes kaikki omat suosikkini. Palvelu poikkeaa monesta helsinkiläisestä ravintolasta ja palvelu on huomiota herättävän ystävällistä. Kaksi muuta ravintolaa, joita kaipaan, ovat Savoy ja Alexanderplats.

2. Olen kokannut korona-aikana aviomieheni Sepon kanssa aikaisempaa enemmän. Olemme tehneet omia suosikkiruokiamme sekä kokeilleet myös uusia reseptejä. Illallisseurana ovat olleet omien lastemme lisäksi myös rotissöörinaapurimme.

3. Toistaiseksi emme ole tilanneet ruokaa suoraan ravintolasta

”Totaalisen väärin ja jättää syvät haavat” – Ravintoloitsijan mielestä koko ala leimattiin heppoisin perustein ja oikeaa selitystä tullaan tuskin koskaan saamaan

Anikó Lehtinen, punavuorelainen ruoka- ja juoma-asiantuntija, tuttu blogistaan ja radio-ohjelmistaan:

1. Kaipaan hyvin monia eri ravintoloita. Sitä, että voi mennä kahville, oluelle ja syömään vaikka ex tempore. Tavata ystäviä juoman ja ruuan äärellä. Omat lempiravintolani ovat usein juuri sellaisia oleskelupaikkoja, eikä niitä korvaa se, että voi ostaa ruokaa mukaan, Vaikka mukaan ostettu ruoka on yhtä hyvää, siitä puuttuu ravintolakokemus. Lisäksi kahden lapsen äitinä ravintolassa on ihana syödä, koska silloin itse ei tarvitse tehdä mitään.

Mieluisista lähiravintoloistaan Lehtinen mainitsee Black Doorin, Punavuoren Ahvenen, Viiskulman Skifferin, Eiranrannan Birgitan, Telakkakadun BasBasin, SameSamen ja Anin.

2. Kokkaan saman määrän. Ehkä parempia ruokia, kun on enemmän aikaa. Olen aina tehnyt joka päivä ruoan. Me syömme unkarilaiseen tapaan vasta illalla kahdeksan aikaan, joten korona ei sinänsä ole muuttanut ruokailutottumuksiamme. Olemme jo pitkään tilanneet ainakin 3-4 kertaa kuussa ruokaa ravintoloista. Sekin on pysynyt samana.

3. Lasten takia tulee usein tilattua peruspikaruokaa, kuten hampurilaista ja pizzaa. Lempipaikkojamme ovat Naughty Burger ja Skiffer. Alakerran intialainen ravintola Fulbari on vakiopaikkamme, ja sieltä tilaamme aina mukaan palak paneria ja mausteista kermakanaa. Se maistuu kaikille. Anista haemme usein mezelajitelman, josta riittää kolmelle kahdeksi illaksi.

– Sushia haemme vaihtelevasti eri paikoista. Kokeilisin enemmänkin ravintoloita, mutta lapset pitävät omista klassikoistaan, joten menen aika lailla heidän ehdoillaan. Yritän suosia ravintoloiden omaa kuljetusta, kun sellainen on, Anikó Lehtinen kertoo.

"Onhan se nyt kummallista, että autonpesuun käytetään 2 tuntia, mutta ruoanlaitosta pitäisi selvitä vartissa" – ruokatoimittajalta huutia suomalaisten kokkaustavoille

Risoni eli jyväpasta on nopea vaihtoehto risotolle – Italiassa risoton tekeminen on taidetta eikä sovi kiireiselle kokille

Huippuravintolasta lomautettu Taneli Kesäläinen perusti Helsinkiin uuden kotiinkuljetuspalvelun – uskoo kampaamoista tutun ilmiön yleistyvän myös ravintoloissa