Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Huumeiden korvaushoito muuttaa helsinkiläisen omakotitaloalueen viereen – naapureille järjestetään infotilaisuus

Päihdepalveluyksikkö Breikki Helsinki muuttaa elokuussa Metsälään Asesepänkuja 2:een. Breikki tuottaa opioidikorvaushoidon palvelua pääkaupunkiseudun kuntien ohjaamille opioidiriippuvaisille.

Breikki Helsinki tarjoaa opioidikorvaushoitoa kuntouttavin ja haittoja vähentävin tavoittein. Breikki on auki arkisin virastoaikaan sekä viikonloppuisin päivällä muutaman tunnin.

Asiakkaiden päivittäinen määrä sekä heidän käyntiaikansa vaihtelee.

Diakonissalaitoksen Hoivalla on 20 vuoden kokemus opioidikorvaushoidon toteuttamisesta pääkaupunkiseudulla.

Hoivan kaksi päihdepalveluyksikköä, Breikki Hia ja Breikki Alppikatu, toimivat aikaisemmin Alppikadun korttelissa kahdessa eri rakennuksessa.

– On hienoa, että pääsemme elokuussa muuttamaan huomattavasti isompiin ja uusiin tiloihin. Näissä tiloissa pystymme huomioimaan aiempaa paremmin asiakkaiden hoidon yksilöllisyyden, henkilöstön työhyvinvoinnin ja nykyiset palvelukuvaukset., kertoo Diakonissalaitoksen Hoivan päihdepalveluiden palvelualuejohtaja Pirjetta Salomäki tiedotteessa.

Yksikkö sijaitsee Metsälän teollisuusalueella aivan pientaloalueen naaapurissa. Breikki järjestää asukkaille ja alueen toimijoille myöhemmin infotilaisuuksia. Yhteydenpito jatkuu myös sen jälkeen.

– Naapurustotyö on yhteistyötä. Sen avulla haluamme lisätä tietoa toiminnastamme yksikön lähistöllä ja naapurustossa, ennaltaehkäistä ongelmatilanteiden syntymistä ja puuttua välittömästi mahdollisiin häiriöihin, sanoo naapurustotyöstä vastaava Kimmo Hannus tiedotteessa.

Huumeklinikan asiakkaat herättävät pelkoa Puu-Vallilassa – koteihin tunkeutuvia varkaita kyttäävä Terttu, 68: "Tilanne on paha"

Asunnottomien kriisikeskukselle hulppeat tilat tyhjäksi jääneestä ravintolasta Itä-Pasilassa, naapurit seuraavat valvontakameroista – "Arvasin, että tulee riesaa"

Huumeidenkäyttäjien päiväkeskukset houkuttelevat diilereitä – "Ulkopuolelle tulee parikymmentä myyjää joka aamu yhdeksäksi kuin töihin"

Tietoa korvaushoidosta:

Opioidiriippuvuus on krooninen aivosairaus, jossa keskushermosto on sopeutunut opioidien jatkuvaan runsaaseen vaikutukseen, eikä elimistö enää toimi normaalisti niitä ilman. Säännöllinen korvaushoitolääkitys estää vieroitusoireiden syntymisen sekä ylläpitää henkilön toimintakykyä ilman huumaavaa vaikutusta.

Korvaushoito on ainoa tutkittu opioidiriippuvuuden hoitomuoto, joka lisää hoidossa pysymistä, mikä mahdollistaa kuntoutumisen sekä vähentää laittomien opioidien käyttöä, rikollisuutta, kuolleisuutta ja HIV-riskikäyttäytymistä.

Lähde: Breikki

Romanien hätämajoitus siirtyi hostelli-tason huoneisiin – tältä uudet tilat näyttävät – "Viihdymme hyvin"