Yli 8 000 korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksua menossa ulosottoon

Välttääkseen ulosoton opiskelijan pitää maksaa maksu heti maksumuistutuksessa olevilla tiedoilla. Arkisto / Johanna Erjonsalo
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Maksamattomat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksut siirtyvät ulosottoon huhtikuun puolivälissä. Näin toimitaan, jos opiskelija ei ole maksanut terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään eikä maksua ole voitu kuitata eli vähentää huhtikuun opintorahasta, tiedottaa Kela.

Kelan tämänhetkisten tietojen mukaan ulosottoon on menossa 8 150 maksua. Kela lähetti helmikuun lopussa maksumuistutuksen opiskelijoille, jotka eivät olleet maksaneet terveydenhoitomaksua ajoissa. Terveydenhoitomaksun eräpäivä oli 31. tammikuuta niille opiskelijoille, jotka ilmoittautuivat kevätlukukaudelle 2021 läsnä olevaksi viimeistään 31. tammikuuta.

Välttääkseen ulosoton opiskelijan pitää maksaa maksu heti maksumuistutuksessa olevilla tiedoilla. Jos kotiin postitettu maksumuistutus ei ole tallessa, opiskelija löytää maksutiedot verkosta Kelan asiointipalvelusta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut