Legendaarinen KY-talo sai uuden nimen – "Tavoitteena on nostaa vuosien saatossa nuhjaantunut rakennus takaisin arvoonsa"

Kynä-lempinimellä tunnettu vanha KY-talo Kampissa on saanut uuden nimen. Kauppakorkeakoulun ylioppilaiden KY-säätiön NCC:lle myymä talo kantaa jatkossa nimeä Kulma21 osoitteensa Pohjoinen Rautatiekatu 21 mukaan.

Rakennus uudistetaan monipuoliseksi modernia työkulttuuria edistäväksi toimitilaksi.

– Kulma21 on toimitila, joka yhdistää monipuolisesti yritysten ja ihmisten tarpeet ja liikkuvuuden. Ylin kerros lasiseinineen ja kattoterasseineen viimeistelee talon ilmeen. Joustavat tilaratkaisut vaihtelevat 200 – 6 000 neliön välillä ja sopivat hyvin erilaisille yrityksille ja toimialoille. Keskeisen sijaintinsa, hyvien kulkuyhteyksiensä ja erinomaisen näkyvyytensä ansiosta talo soveltuu loistavasti pääkonttoriksi, NCC:n kiinteistökehittäjä Matti Partanen sanoo tiedotteessa.

Tilat suunnitellaan muuntojoustaviksi eri käyttötarkoituksiin.

– Peruskorjauksen päätavoitteena on nostaa vuosien saatossa nuhjaantunut rakennus takaisin täyteen arvoonsa, kertovat tiedotteessa pääsuunnittelija Hanna Koskela ja suunnittelujohtaja Petrus Laaksonen Tengbomilta.

Julkisivumateriaalit uusitaan vastaamaan paremmin alkuperäisiä materiaaleja. Ylin kerros rakennetaan käytännössä kokonaan uudestaan. Tämä antaa mahdollisuuden toteuttaa jälleen käyttöönotettavalle kattoterassille aukeavan julkisivun avoimena lasipintana.

Vaikka KY-talon peruskerrokset on alun perin suunniteltu asumista varten, se soveltuu NCC:n mukaan erinomaisesti moderniin toimistokäyttöön. Breeam-ympäristöluokitus ohjaa hankkeen suunnittelua ja korjaamista kokonaisvaltaisesti, tavoitteena on ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä rakennus.

Rakennus kuuluu Museoviraston määrittämään valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön. KY-talolla on ainulaatuinen historia asumisen, opiskelijaelämän, liiketoiminnan ja viihteen keskuksena. Viime vuosien tunnetuimpia ravintoloita paikassa on ollut gay-yökerho Hercules, joka joutui koronarajoitusten vuoksi sulkemaan ovensa viime vuonna.

Talon mittava peruskorjaus käynnistyy huhtikuussa sisäpuolisilla purkutöillä. Kohteen arvioidaan valmistuvan 2023.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut