Tartuntamäärät Helsingissä lähtivät selvään laskuun – tässä uusin koronakartta

Koronatartuntatilanne alueittain uusimman, 7.4. julkaistun kartan mukaan. Helsingin kaupunki
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Viimeisen kahden viikon aikana tartuntamäärät ovat lähteneet selkeään laskuun. Tartuntoja on kuitenkin edelleen paljon ja samaa luokkaa kuin toisen aallon harjalla, Helsingin kaupunki kertoo.

Tartuntoja on koko kahden viikon tarkastelujakson (24.3.–6-4.) aikana ollut noin 143 päivää kohden. Tartuntoja oli keskimäärin 176 päivässä tarkastelujakson ensimmäisellä puoliskolla ja jälkimmäisellä noin 111 päivässä.

Koronaseulonnan tulosten salaamisesta nousi meteli Helsingissä – kaupunki: "Kevään laajempien testausten tuloksista kouluissa tullaan viestimään"

Tartunnan saaneita asuu määrällisesti eniten suurissa postinumeroissa Kontula–Vesalassa ja Etelä-Vuosaaressa.

Kun tartunnan saaneiden määrä suhteutetaan alueella asuvan väestön määrään, juuri nyt eniten tartuntoja on Itäkeskus-Marjaniemessä ja Puotinharjussa.

Suhteellisesti tartuntoja on kaupungin tiedotteen mukaan nyt eniten Puotilassa ja Etelä-Vuosaaressa. Kontula–Vesala, Sörnäinen ja Kaartinkaupunki ovat myös ilmaantuvuuden suhteen varsin lähellä edellä mainittuja postinumeroalueita.

Ikäryhmätarkastelussa 20–39-vuotiaat ovat tartuntojen suhteen suurin ryhmä. Suhteutettuna ikäryhmän kokoon, tartuntoja on eniten 0–19-vuotiailla.

Tartunnanlähde on koko väestössä keskimäärin 43 %:lla samassa taloudessa, mutta korostuu erityisesti alle 20 vuotiailla siten, että 0–9-vuotiailla lähde on samassa taloudessa 65%:lla ja 10–19-vuotiailla 57%:lla.

Joudumme päiväkodissa valehtelemaan vanhemmille

Muuta kuin suomea tai ruotsia puhuvien tartuntoja on nyt hieman yli kolmannes tartunnoista (39 % tällä hetkellä).

Hieman vajaa puolella todetuista koronatartunnoista on kyse varianttikannasta.

Lähikontaktissa altistumisen pohjalta karanteeneja määrätään tällä hetkellä noin 400-700 päivä kohden.

Näytteenottoon pääsee tällä hetkellä hyvin. Näytevastausten valmistumisessa on ollut pääsiäisen aikaan viivettä. Viimeisen kahden viikon aikana helsinkiläisten näytteistä noin 4,7 prosenttia on ollut positiivisia. Vastaava luku rajatarkastustoiminnan osalta on 1,1 prosenttia.

Pääsiäisen vapaat näkyvät testimäärissä, mutta näytteissä on silti käyty varsin hyvin. Näytteitä on otettu keskimäärin 2600 päivässä.

Maskisuositus laajenemassa Uudellamaalla myös alakouluihin ja eskareihin – Turussa vähensi koululaisten karanteeneja

"Helsingillä on hyvä valmius rokottaa nopeasti suurempiakin määriä" – Hallitukselta odotetaan nyt kädenojennusta koronan pahimmin riivaamille alueille

Nyt saatiin ensimmäiset arviot koronarokotteiden tehosta Suomessa

Omaehtoinen karanteeni tulkitaan kouluissa poissaoloksi – Toimialajohtaja myöntää: "Altistuneiden jäljittämisessä voi Helsingissä olla useamman päivän viive"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut