Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin tulee täysin uudenlaisia "hotelli helpotuksia" – kuva: "Kaunis ja siisti rakennus"

Pornaistenniemeen rakennetaan tulevana kesänä uusi Helsinki-huussi kuivakäymälä.

Suunnitelmissa on, että täysin uudenlaisia huusseja rakennettaisiin jatkossa kaikkien suosittujen luontokohteiden yhteyteen.

Ensivaiheessa niitä on luvassa ainakin Uutelan kodan läheisyyteen ja Vasikkasaareen, kaupunki kertoo tiedotteessa.

17-neliön kokoiset huussit ovat auki ympäri vuorokauden ja mahdollisuuksien mukaan myös ympäri vuoden. Kaupunki hoitaa kunnossapidon.

Ympäristöystävällisessä huussissa on viherkatto ja jätökset kompostoidaan mullaksi Metsäpirtin käsittelykentällä.

– Koska kuivakäymäläpalvelu tulee Suomen pääkaupunkiin, halusimme tehdä siitä arkkitehtonisesti mahdollisimman kauniin ja kestävän. Niittymäinen viherkatto lisää rakennuksen sympaattisuutta, sydänseinämästä puhumattakaan. Uskomme, että kaunis ja siisti rakennus ei houkuttele ilkivaltaan, vaan palvelu otetaan ilolla vastaa, kommentoi hanketta luotsannut projektisuunnittelija Elina Nummi tiedotteessa.

Pornaistenniemi valikoitui pilotti-alueeksi, koska alue on kaupungin mukaan hyvin suosittu ulkoilualue. Läheisessä Lammassaaressa vieraili vuonna 2020 noin 200 000 helsinkiläistä, minkä lisäksi alueella lenkkeillään, kalastetaan ja ulkoilutetaan koiria. Pornaistenniemen parkkipaikalla on paljon huomiota herättänyt ruokarekkakeskittymä.

Useita ruokarekkoja hylättiin hankeen suositulla parkkipaikalla Helsingissä – "Niihin on murtauduttu ja niitä on sakotettu"

Jätkäsaaren puistoon tuli kiistelty yleinen vessa sittenkin – Nyt se seisoo lähes viereisen kerrostalon edessä

Helsingin empire-keskustaan ilmestyi rivi bajamajoja – "Siisteys ja hygienia tärkeitä"

Olympiavuodeksi tehdyllä yleisellä vessalla on värikäs historia – toimii jo kolmannen baarin tyyssijana ja on auki ympäri vuoden

Sukupuolineutraaleista vessoista tulee negatiivista palautetta Oodissa – kirjastojohtaja painottaa hyviä puolia