Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lauttasaaren uudet kuntoportaat kiinnostavat Ullanlinnaa ja Espoota myöten – "Aivan varmasti tulen kun ne avataan"

Porrastreeni: Lauttasaaren kuntoportaat avataan huhtikuussa. Entisen hyppyrimäen tilalle rakennetuissa portaissa on 148 askelmaa.

Helsingin seuraavat kuntoportaat otetaan huhtikuun aikana käyttöön entisen hyppyrimäen paikalle Lauttasaaren urheilupuistossa.

Portaiden valaistuksen asennuksessa johtuvien viivästyksen vuoksi portaat valmistuvat hieman suunniteltua myöhemmin, mutta kaupunkiympäristön projektipäällikkö Touko Leppänen kertoo, että portaat saadaan huhtikuussa käyttöön.

– Odottavan aika on aina pitkä. Nyt näyttää tuskastuttavasti siltä, että siellä ei tapahtuisi mitään, mutta osia odotellaan.

Ullanlinnasta Lauttasaaren ulkoliikuntapaikalle jumppaamaan kävellyt Viggo Svarholt on innostunut porrastreeneistä.

– Ehdottomasti. Aivan varmasti tulen portaisiin, kun ne avataan.

Kuntoportaiden suosio nousee Helsingissä – tänne portaat rakennetaan seuraavaksi

Espoolaiset Tuula ja Hannu seisovat työmaa-aidan takana ja katselevat kuntoportaita.

– Tulimme varta vasten katsomaan portaita, koska olemme huomanneet Länsiväylällä ajaessamme, että sellaisia rakennetaan tänne, Tuula toteaa.

– Hyvältä ja asialliselta näyttävät, Hannu jatkaa.

Asukkaiden kovasti Lauttasaareen toivomissa portaissa on yhteensä 148 askelmaa. Nousua on 21,5 metriä. Portaiden juurelle on tulossa opastaulu.

– Opastaulussa on kaikki oleellinen informaatio. Se tuntuu ihmisiä kiinnostavan. Jatkossa opastaulut on tulossa myös muihinkin portaisiin, toteaa hankkeen pääsuunnittelija Antti Silvennoinen.

Lauttasaaren portaat ovat tiettävästi Helsingin ensimmäiset kuntoportaat, joissa jokaisen askelman ensimmäinen lauta tehdään kulutusta kestävämmäksi kuin portaiden muut puuosat.

– Tässä on ylläpidon toive otettu materiaalivalinnoissa huomioon. Tämä johtuu siitä, että jokaisen portaan ensimmäinen lauta on ulkoilijan astuessa aina hiukan pyöristyy ja niitä on jouduttu muissa kuntoportaissa aika ajoin vaihtamaan, Leppänen toteaa.

Ensimmäinen askelma on accoya-puuta, jossa sään ja käytön kestävä puu ja kyllästetty väkevällä etikkaliuoksella.

Leppänen kehuu portaiden yleisilmettä.

– Lopputuloksesta tulee laadukas ja ryhdikäs. Sen näkee portaista jo nyt. Ne ovat jämerät ja melko samannäköiset kuin esimerkiksi Paloheinän portaat.

Lauttasaaren urheilukentän kentänhoitaja Aimo "Ami" Melleri kertoo, että 1960-luvulla rakennettu hyppyrimäki purettiin vuonna 1973.

– Niilo Halonenkin hyppäsi tästä, Melleri toteaa olympiamitalisti Halosesta, joka toimi 1970-luvulla myös Lauttasaaren yhteiskoulun liikunnanopettajana.

Lauttasaaren, kuten muidenkin tulevien kuntoportaiden taustalla on Helsingin kuntoporrasselvitys, joka hyväksyttiin syksyllä 2019.

– Siinä etsittiin paikat useimmille kuntoportaille eri puolille Helsinkiä, toteaa aluesuunnittelija Jere Saarikko.

Malminkartanon portaiden kunnostus on alkanut. Käytännössä 426-askelmaiset vanhat portaat puretaan ja tilalle rakennetaan leveämmät. Valaistus uusitaan. Portaiden viereen tulee sähköinen kävijälaskuri. Korkeuseroa on 60 metriä. Remontti valmistuu heinäkuussa.

Herttoniemen kuntoportaat kunnostetaan ensi vuonna.

Helsingin seuraavat täysin uudet kuntoportaat valmistuvat Savelaan. Savelan puistoon rakenteilla olevat portaat valmistuvat kesä-heinäkuussa. Sitten vuorossa on Myllypuro. Entisen kaatopaikan päälle Alakivenpuistoon rakennettavien portaiden työmaa alkaa kesä-heinäkuussa ja ne valmistuvat syys-lokakuussa. Sitten on vuorossa Mäntymäen portaiden rakentaminen. Syksyllä alkava porrastyömaa valmistuu vuoden lopussa.

Fitness-valmentaja Caroliina Kinnarinen antaa vinkit kesätreenaamiseen – ”Ulkonäkökeskeisyys ja pinnallisuus ovat vääriä käsityksiä ihmisistä, jotka pitävät huolen kropastaan”

Lauttasaari saa kuntoportaat

Jättärille ilmestyi varoituskolmio Malminkartanossa

Helsinki nopeuttaa kuntoportaiden rakentamista sekä viiden koulun korjausta – perustaa myös uuden hävikkiruokaterminaalin