Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkeasaaren Villieläinsairaala taas avoinna ja ensimmäiset potilaatkin hoidossa – "Isompi potilas popsi altaaseen laitetut kalat ensimmäisenä yönään ja köllötteli aamulla tyytyväisenä"

Korkeasaaren Villieläinsairaala on taas avoinna. Luonnonvaraisia eläimiä hoitava Villieläinsairaala oli kuusi viikkoa suljettuna, koska sen tiloja desinfioitiin lintuinfluenssatapauksen jäljiltä.

Toistaiseksi Villieläinsairaalaan ei kuitenkaan oteta korkean lintuinfluenssariskin lajeja eli aikuisia vesilintuja, kahlaajia, lokkilintuja, petolintuja tai varislintuja. Näidenkin lajien untuvikkoja kuitenkin hoidetaan lukuun ottamatta joutsenia, hanhia ja sinisorsia, joilla tautia on tavattu eniten. Varotoimella pyritään välttämään se, että sairaala jouduttaisiin uudelleen sulkemaan juuri kevään ja kesän vilkkaan poikaskauden aikana.

Sairaala hoitaa lintuja sekä nisäkkäitä ja matelijoita normaalisti.

Uudelleen avatun Villieläinsairaalan ensimmäiset potilaat ovat kaksi hylkeenpoikasta.

Harmaahylkeen kuutit löytyivät nälkiintyneinä Raaseporin rannoilta maalis-huhtikuun vaihteessa. Poikaset painoivat alle kymmenen kiloa ja niillä oli vielä kuuttikarvaa. Aluksi niitä hoiti Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys. Ne siirtyivät Villieläinsairaalan isompaan altaaseen opettelemaan kalansyöntiä.

– Kuutit ovat saaneet hieman lisää painoa, ne painavat nyt yli 10 ja 12 kiloa. Iloksemme isompi potilas popsi altaaseen laitetut kalat ensimmäisenä yönään ja köllötteli aamulla tyytyväisenä vatsa täynnä. Kuuteista laihempi arastelee vielä veteen menoa, mutta seuraa kiinnostuneena kaloja ja toivottavasti oppii lajitoverinsa esimerkistä, kertoo eläintenhoitaja Carina Wilenius tiedotteessa.

Villieläinsairaala hoitaa vuosittain huomattavan määrän luonnonvaraisia eläimiä, viime vuonna yli 1 700. Noin puolet potilaista oli lintuja.

Jos havaitsee avun tarpeessa olevan luonnonvaraisen eläimen, Villieläinsairaalaan voi soittaa kello 8–15. Henkilökunta auttaa puhelimessa arvioimaan eläimen avuntarvetta sekä auttaa hoitoon tuotavien lintujen lajintunnistuksessa.

Potilaita otetaan vastaan Korkeasaaren lipunmyynnissä päivittäin kello 7–15.

Muina aikoina eläimiä voi viedä hoitoon Helsingin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö.