Voidaanko legendaarisella Eläintarhan kentällä urheilla viime kesän tapaan? – "Vahva usko"

– Meillä leirit ja koulut liikuttavat kaikkinensa kesän aikana noin 400 lasta. Vahva usko meillä on, että voimme tänä kesänä leirit hyvin pitää, Helsingin Kisa-Veikkojen nuorisopäällikkö Olli Pulkkanen toivoo.

HKV järjestää kesän aikana yleisurheilukouluja läpi kesän ympäri Helsinkiä ja yhteensä viisi viikkoa Sporttileiriä Eläintarhan kentällä. Leirillä on pitkät 15 vuoden perinteet. Sporttileiri järjestetään yhdessä Suomen Taitovoimisteluklubin (STVK) kanssa.

–  Jaamme lapset kahteen eri ryhmään. Toinen puoli on ensin voimistelussa, minkä jälkeen he tulevat Eltsuun yleisurheilemaan. Varsin matalalla kynnyksellä pääse kokeilemaan kaikkea kivaa.

Ensimmäinen Sporttileiri alkaa heti koulujen päättymisen jälkeen.

Vuonna 1909 perustettu Helsingin Kisa-Veikot on yksi Suomen vanhimmista urheiluseuroista. Se on myös suurin yleisurheiluseura. Seurahistoriasta on ponnistanut useita olympiamitalisteja ja suuria yleisurheilutähtiä. Onpa seurassa aikanaan juossut 800 metrillä jopa pesäpallon isä Tahko Pihkala. Eikä kannata jättää mainitsematta Hannes Kolehmaista.

HKV:n 2 000 jäsenestä lapsia ja nuoria on kolmasosa. Mutta miten voi yleisurheilu Helsingissä tänään?

– Lajien välillä on kova kilpailu. Hyvää toimintaa on nykyään monissa seuroissa ja useissa lajeissa. Harrastajamäärät yleisurheilussa eivät vedä välttämättä vertoja joukkuelajeille, mutta hyvää ja laadukasta yleisurheilutoimintaa on Helsingissä paljon tarjolla.

Kesällä Eltsu on täynnä elämää. Varsinkin viime kesänä kenttä oli väkeä pullollaan aamusta iltaan. Yleisurheilijoiden lisäksi kentällä harjoitteli monien muiden lajien edustajia yleisurheiluvalmentajien valvomana.

– Me emme osaa brändätä ja luoda mielikuvia yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi joukkuelajit tänä päivänä. Olemme lajina vähän jämähtäneet perinteisiin tässä mielessä, Pulkkanen pohtii lajin arvostusta suuren yleisön silmissä.

Tv-katsojilla mitattuna yleisurheilu kiinnostaa suomalaisia. Pulkkanen tietää, että esimerkiksi elokuussa Eltsulla televisioitavat Tähtikisat saa arviolta puoli miljoonaa tv-katselijaa.

Yleisurheilun erikoisuus piilee Pulkkasen mukaan myös siinä, että sen voi aloittaa myöhemmällä iällä. HKV ottaa mielellään mukaan esimerkiksi jalkapallon jättäneitä urheilijoita toimintaansa.

– Lajimme on urheilun yksi myöhäisimmistä erikoistumislajeista. Siksi yleisurheilija voi aloittaa kasvun olympiaurheilijaksi vaikka 14–15-vuotiaana. Monessa muussa lajissa erikoistuminen pitää aloitta ani varhain.

Liikuntapaikkojen vähyys hidastaa myös yleisurheilun kasvua.

– Onneksi Urhea-halli on valmisteilla ja olemme saaneet uudelta Olympiastadionilta vuoroja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut