Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki oikoo nyt Jollaksen kartanon ympärillä vellovaa kohua – "On todella harmi, jos tästä syntyi väärinkäsitys..."

Jollaksen kartanoa 2020 alusta isännöinyt Antti Tuomola kertoi torstaina toiminnan päättymisestä 30. huhtikuuta. Tuomola listasi verkossa julkaisemassaan kirjoituksessa monia asioita, jotka ovat hiertäneet kaupungin kanssa asioidessa. Kuten sen, että isännöitsijää on ollut käytännössä mahdotonta tavoittaa.

Erityisen pettynyt Tuomola on kuitenkin ollut siihen, että hän olisi halunnut neuvotella kartanon vuokrasopimuksen jatkosta 3-vuotista sopimuskautta pidemmälle, voidakseen paremmin tehdä muun muassa kartanon vaatimia investointeja, mutta kaupunki ei Tuomolan mukaan ollut halukas asiasta sopimaan.

Nyt kaupunginympäristön toimiala, jonka alaisuuteen kaupungin kiinteistöjen vuokraustoimintakin kuuluu, on julkaissut oman vastauksensa jupakkaan.

– Saimme eilen kuulla ikäviä uutisia Jollaksen kartanon nykyisen toiminnan päättymisestä. Haluamme tässä oikoa joitakin asiasta liikkuneita väärinkäsityksiä. Kaupungilla ja Jollaksen yrittäjällä on ollut toistaiseksi jatkuva vuokrasopimus, joka tehtiin viime vuoden alussa. Toiveenamme oli saada taloon pitkäaikainen vuokralainen, joten sovimme, että voimme irtisanoa sopimuksen itse aikaisintaan kolmen vuoden päästä. Tämä siksi, jotta yritystoiminta pääsisi jaloilleen.

– Yrittäjä olisi halunnut muuttaa sopimusta niin, että olisimme voineet irtisanoa sopimuksen aikaisintaan viiden vuoden päästä. On todella harmi, jos tästä syntyi väärinkäsitys, joka osaltaan vaikutti vuokralaisen päätökseen irtisanoa sopimus. Emme nähneet irtisanomissuojan pidentämiseen tarvetta, koska sopimus oli jatkuva eikä määräaikainen, toimiala kertoo päivityksessään Facebookissa.

– Meillä ja vuokralaisella vaikuttaa olleen eri käsitys sopimuksen ehdoista. Sopimuksemme mukaan (kartanon) asuntoja sai käyttää vain majoitustoimintaan tai yrityksen työntekijän asumiseen, ja asuntojen alivuokraukseen olisi tarvittu erillinen lupa. Asuntojen alivuokraus ei ollut tarjouskilpailun voittaneen konseptin mukaista. Vuokrasopimuksen ehtojen yksipuolinen muuttaminen olisi näin ollen saattanut muut tarjouskilpailuun osallistuneet epäreiluun tilanteeseen. Meille ei myöskään tullut sellaista viestiä, että alivuokrauksessa olisi ollut kyse esimerkiksi väliaikaisesta järjestelystä, jonka avulla selvitään koronakriisistä, kaupungilta todetaan.

Parantamistakin kaupunki omasta toiminnastaan löytää:

– Yrittäjä nosti esille käytännön vaikeuksia, joiden osalta meidän olisi pitänyt pystyä ehdottomasti toimimaan paremmin. Otamme tästä kritiikistä opiksi, sillä haluamme olla hyvä ja reilu yhteistyökumppani kaikille vuokralaisille.

Kaupunkiympäristön toimiala kertoo, että se aloittaa Jollaksen kartanosta uuden vuokratarjouskilpailun. Sen yksityiskohdista kerrotaan myöhemmin.