Itä-Helsinkiä hehkuttava artisti laukoo suorat sanat nuorison merkkivaateilmiöstä: "Jos et ole huumekauppias, niin..."

Artisti: Eugene Mokulu tekee musiikkia lähiön elämästä ja ilmiöistä.

Eugene Mokulun, artistinimeltään Ege Zulun, kotitaloa vastapäätä oli aikoinaan alkoholistien asuntola. Sieltä porukka rymisteli pikku-Egen ohi samassa rapussa asuville tuttavilleen. Nykyään asuntolan paikalla on hieno kerrostalo.

Mutta itä on koti, edelleen.

– Herttoniemi on se viimeinen pysäkki, siitä edemmäs en voisi muuttaa, naurahtaa Mokulu, 21.

Helsinkiläinen viulisti Pekka Niemi, 27, tekee covereita kaikkien tuntemista hiteistä ja kerää jopa yli miljoona katsojaa – "En näe, että soittaisin koko elämäni vain klassista musiikkia"

Mokulun lapsuutta sävyttivät kirkossakäynti ja pastori-isän laaja tuttavapiiri, sekä koko kuusilapsisen perheen musikaalisuus.

Vastikään uuden biisin julkaissut Mokulu kertoo aloittaneensa musiikin tekemisen, kun Porolahden ala-asteella vieraili niin ikään roihuvuorelaislähtöinen Asa ja Jätkäjätkät.

– Mun maailma muuttui sen keikan myötä täysin.

Ege Zulun kappaleissa kuuluvat tärkeät harrastukset, kuten jalkapallo, jota Mokulu nykyään valmentaa PPJ:ssä, sekä elämä lähiössä.

"Moncler päällä sä IG:seen jaat", Ege Zulu laulaa Fantasiaa-biisissä nuorison suosimista kalliista takeista, joita on kiva kuvata sosiaaliseen mediaan.

"Sun mutsi kysyy mistä sä sun vaatteet saat, jätkä puhuu sille pelkkää blaa blaa blaa, mut sun mutsikin tietää et se on blaa blaa blaa", kappale jatkuu.

Viime syksynä useat mediat kirjoittivat nuorisoilmiöstä, jossa päällä on tonnin vaatteet. Pelkkä vyö voi maksaa 400 euroa.

– Jos et ole huumekauppias, niin ainakin sä haluat näyttää sellaiselta, Mokulu sanoo sen nyt suoraan.

Huudeilla tosiaan eletään fantasiaa.

Jos rappioalkoholistit ovatkin jo poistuneet, tilalle ovat tulleet huumeet.

– Roihuvuoressa on paha huumeongelma, kertoo ystävänsäkin vitsaukselle menettänyt Mokulu.

Cheek auttoi Ilta Fuchsin alkuun – 24-vuotias artisti kirjoittaa ja säveltää nyt toista albumia: "Olen lopettanut listasijoituksiin tuijottamisen"

Mokulu pitää itseään, ei räppärinä eikä laulajana, vaan hopparina, sillä juuret ovat vahvasti hip hopissa.

Sonyn Victor Nordisin kanssa tuotettua Fantasiaa hän pitää parhaimpana biisinään. Se onkin tarttuva kappale. Radiosoittoon Helsingin lukuiset lupaavat ja ammattitasoisesti musiikkia tekevät nuoret artistit eivät kuitenkaan yllä. Niiden sijaan isoimmilla kanavilla saattaa soida viidettä sadatta kertaa vaikkapa Jenni Vartiainen.

– En mä sitä silleen mieti, Mokulu kohauttaa olkiaan.

– Ajattelen, että steppi kerrallaan, hän jatkaa ja sanoo poistaneensa jopa Instagram-tilinsä, kun asioita tuntui tapahtuvan liikaa kerralla.

Korona keskeytti keikat, joita Ege Zulu teki Sexmanen kanssa.

– Toisaalta nyt on aikaa pohtia, mitä erikoisempaa voi keikoilla tehdä, ja kun taas pääsee lavalle on fiilis latautuneempi.

Kaveriporukan vitsistä syntyi Malmia ja lähiöitä ylistävä biisi – "Jos olisin kasvanut jossain hienommalla alueella, kasvatukseni ja luonteeni olisivat aika erilaisia"

Itä-Helsinki on Mokulu mielestä kotoisa ja riittävän iso.

– Ulkomaalaiselle tämä on unelmapaikka.

Helsingissä syntynyt Mokulu kertoo esittelevänsä itsensä kongolaiseksi, josta hänen vanhempansa muuttivat 1990-luvulla Suomeen.

– Jotenkin en tykkää huijata ihmisiä, niin en sano, että olen suomalainen, herättäisihän se kuitenkin kysymyksiä, hän tuumii.

Kuka?

Ege Zulu

Roihuvuorelainen hip hop -artisti, oikealta nimeltään Eugene Mokulu, 21.

Kappaleita katsottu YouTubessa kymmeniä tuhansia kertoja.

Valmistunut logistiikka-alalta, valmentaa jalkapalloa, suunnittelee aikuislukion aloittamista.

16-vuotias helsinkiläisartisti Joel Belinskij tylyttää 2020-luvun musiikkia – "Monesti kuulee, että biisit on tehty pienellä vaivalla"

Kytästä tuli fobba ja bomberit flexaa – stadin slangi ammentaa Itä-Helsingistä ja voi hyvin

Kallioon aukesi harvinainen teemaravintola – kuva: valtava seinämaalaus on kunnianosoitus murhatulle räppärille

37 vuotta samassa seurakunnassa työskennellyt helsinkiläiskanttori on alueellaan tuttu – "Täällä on hyvää yhteisöllisyyttä"

Suomalaismuusikko nosti esiin BLM-liikkeen – "Antirasismin tulisi kuulua enemmän"

Suosittu keikkapaikka pahoissa talousvaikeuksissa Helsingissä: ravintola suljettiin yllättäen ja työntekijöitä irtisanottiin – "Päätös oudoksutti"

"Tätä voisi kai verrata Espoon Westendiin" – helsinkiläisellä pientaloalueella puretaan vauhdilla vanhaa: uusiin asuntoihin muuttaa lapsiperheitä kantakaupungista

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut