Päätoimittaja Kannala: Marinin hallitus edistää sote-uudistusta koronakulissien takana – perusteellinen julkinen keskustelu puuttuu

Sote-uudistus pitäisi tuoda viedä perusteelliseen julkiseen keskusteluun ennen kesäkuun vaaleja, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

–  Sen saama huomio on enää murto-osa siitä, mitä se oli Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana ilman koronaa. Silloin se oli politiikan ja median ykköspuheenaihe, kuten näin valtavan kansallisen hankkeen kuuluukin olla. Nyt Sanna Marinin (sd.) hallitus pääsee edistämään sitä koronakulissien takana, ilman, että perinpohjaista keskustelua sen ympärillä julkisesti käytäisiin.

Kuntajohtajat toivovat, että aihe nousee laajaan keskusteluun vielä ennen vaaleja. Sote-uudistuksella on merkittävä vaikutus kuntien tehtäviin ja budjettiin.

– Toive kunnon keskustelusta, joka herättäisi myös suurten kaupunkien ja Uudenmaan asukkaat, eli äänestäjät, sote-uudistuksen ongelmista ei ainakaan vielä näytä toteutuvan.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut