Keskuspuiston metsää uhanneelle hankkeelle löytyi korvaava sijainti – yhden lajin harrastajat siirretään Itä-Helsinkiin

Pirkkolan uuden liikuntahallin pysäköintiä varten on löytynyt ratkaisu, jonka myötä pysäköintialueeksi aiemmin osoitettu metsikkö Keskuspuistossa säilyy. Parkkipaikat rakennetaan suunnitelman mukaan Pirkkolantien vieressä olevan rullaluisteluradan paikalle, jota jo nykyisin käytetään talvisin pysäköintiin. Rullaluistelijoille rakennetaan korvaava rata Kivikkoon.

Kaavassa uuden liikuntahallin pysäköintiä oli suunniteltu uimahallin parkkipaikalle, jota olisi laajennettu metsään. Tämä herätti kuitenkin kovaa vastustusta.

Kaupungin liikuntapalveluiden suunnittelijat ovat todenneet, ettei rullaluisteluradan säilyttäminen Pirkkolassa ole välttämätöntä, vaan vastaava rata voidaan tehdä muualle.

Rullaluistelukäytöstä poistuvalle kentälle kaavaillaan 124:ää ympärivuotista pysäköintipaikkaa. Ne palvelevat Pirkkolan liikuntahallin lisäksi liikuntapuiston muita käyttäjiä. Pirkkolantien suuntaan on tarkoitus rakentaa tonttiliittymä ulosajoa varten.

Jotta rullaluisteluradan kenttä voidaan muuttaa pysyvästi pysäköintialueeksi, pitää asemakaavasta tehdä poikkeamispäätös. Kaupunki on aloittanut sen valmistelun. Liikuntahallin rakentaminen on alkanut tänä keväänä, ja se on tarkoitus avata käyttöön kesällä 2022.

Pirkkolan liikuntahallin rakennuttamisesta ja toiminnasta vastaa Pirkkolan liikuntahalli Oy, jonka taustalla on Lattiaa Liikkujille ry yhteistyökumppaneineen. Hallia tulevat käyttämään muun muassa voimistelijat, joilla on Helsingissä ollut pitkäaikainen pula harrastustiloista. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä voittoa tavoittelemattomasti liikuntatiloja urheiluseurojen sekä lasten ja nuorten käyttöön.

Pirkkolaan rakennetaan tällä haavaa myös uutta jäähallia.

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut