Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

HIFK-hyökkääjä akvaariokypärästä: "Sillä nyt vain pelataan"

Jääkiekko: HIFK:n Teemu Tallberg ei usko pelaajien lakkoon.

Runkosarjan toiseksi sijoittunut HIFK aloittaa neljännesfinaalisarjat 19. huhtikuuta.

Liigan ilmoituksen mukaan lopulliseen ohjelmaan vaikuttaa muun muassa se millaista testausprotokollaa välipäivät edellyttävät. Myös pelaajien kuplasta on ollut puhetta. Yleisöä tuskin ennätetään tämän kevään play off -otteluihin ottaa.

– Alkuun tyhjille katsomoille pelaaminen aiheutti ihmetystä. Piti opetella saamaan itsestään kaikki irti, sanoo HIFK:n hyökkääjä Teemu Tallberg.

Myös koronasuojaksi tarkoitetut kokovisiirit eli niin sanotut akvaariokypärät ovat herättänyt pelaajien keskuudessa närkästystä.

– En tiedä mitä mieltä olen siitä. Sillä nyt vain pelataan.

Teemu Tallberg teki vuonna 2009 Espoossa liigadebyytin, joka hakee vertaistaan: A-juniori teki ensimmäisessä aikuisten pelissä ja ensimmäisessä vaihdossaan maalin!

Sitten lähdin kehittymään maakuntiin.

– Onhan se jäänyt mieleen, hän kertoo.

Tämän jälkeen juniorille merkattiin vielä toinen peli kyseiselle kaudelle. Kauden jälkeen ura haki vauhtia Mestiksestä, nuorten Liigasta ja hajapeleistä pääsarjassa.

– Sitten lähdin kehittymään maakuntiin. Kierrosta kesti noin kuusi vuotta, kunnes siirtoikkunan viimeisenä kuukautena kaudella -17–18 siirryin Mikkelin Jukureista takaisin kotiin.

Tapanilassa asuva laitahyökkääjä tunnetaan erittäin tasaisena pelaajana.

– Nuorena ajattelin jääkiekosta ammattina ihan muuta. Vasta kierros pääkaupunkiseudun ulkopuolella opetti suhtautumaan oikein tähän ammattiin.

Nyt kolmivuotinen sopimus on päättymässä.

– Olisihan se kiva käydä ulkomailla mittaamassa osaaminen ja katsomassa, mihin rahkeet riittävät. Naapurimaissa pelataan kovia sarjoja.

Teemun mukaan miehestä saa vielä enemmän irti. Seitsemän vuotta ja 402 peliä liigassa pelannut laituri on pyrkinyt kehittämään itseään myös vuoropuhelussa mentorin ja urheilupsykologin kanssa.

– On siitä ollut hyötyä enemmän kuin haittaa, mutta ei pelaaminen saa liialliseksi miettimiseksikään mennä.

– Kun pelasin Mestistä Kouvolassa, kirjoittauduin myös tradenomiopiskelijaksi. Se on tässä vuosien saatossa ollut sellainen harrastus, mutta suoritan tutkinnon piakkoin loppuun.