"Hoivakotien Netflix" haluaa pitää ikäihmiset virkeinä – Helsinkiläisessä seniorikeskuksessa asukkaille tarjotaan virtuaalikonsertteja

Saavutettavat orkesterit -pilotti tuo virtuaalikonsertit helsinkiläiseen seniorikeskukseen.

Helsingin kaupunginorkesteri, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Kardemummo Oy ja Roihuvuoren palvelukeskus toteuttavat tämän kevään aikana pilotin, jossa konserttisisällöt välitetään digitaalisesti seniorikeskuksen asukkaille Hilda-sisältöpalvelun avulla.

Ikäihmisille tarjotaan valikoituja musiikkisisältöjä, joihin on lisätty ryhmänohjausta tukevia osallistavia elementtejä. Virtuaaliset konserttisisällöt ovat kolmen ympärivuorokautista hoivaa tarjoavan ryhmäkodin käytössä huhti–toukokuun ajan.

Mukana kokeilun suunnittelussa ja arvioinnissa on neurologian professori ja erikoislääkäri Seppo Soinila. Soinila on tutkinut musiikin mahdollisuuksia neurologisten sairauksien kuntoutusmenetelmänä.

Saavutettavat orkesterit -hankkeessa viisi suomalaista orkesteria kehittää kahden vuoden ajan ajan ikääntyneille suunnattua saavutettavaa toimintaansa. Kyseessä on yhteishanke brittiläisten toimijoiden ja orkestereiden kanssa.

– Meillä Suomessa kunnissa on toimiva poikkihallinnollinen yhteistyö kulttuurin ja sosiaali- ja terveystoimialan välillä, samoin paljon uusia teknologisia innovaatioita. Nämä elementit yhdessä mahdollistavat tämän tyyppisten pilottien kehittämisen ja kulttuuripalvelujen laajemman saavutettavuuden, sanoo tiedotteessa Helsingin kaupunginorkesterin yleisötyön tuottaja Annika Kukkonen.

– Hoivatyön tukeminen digitaalisin mahdollisuuksin ei voisi olla ajankohtaisempaa kuin tänä haastavana korona-aikana, jolloin erityisesti ikäihmiset ovat joutuneet elämään eristyksissä, komppaa UMO Helsinki Jazz Orchestran tuottaja Valtteri Pokela.

Teknisen toteutuksen tarjoava Kardemummo Oy on helsinkiläinen teknologiayritys, joka kehittää ikääntyneiden toimintakykyä ylläpitäviä digitaalisia palveluita. "Hoivakotien Netflixiksi" kutsuttu Hilda-sisältöpalvelu auttaa hoitajia järjestämään asukkaille aktivoivaa ja ylläpitävää toimintaa. Television kautta käytettävä palvelu tähtää ikääntyneen elämänlaadun parantamiseen sekä hoitajan työn keventämiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut