Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoliitto varoittaa Chicco-turvakaukalosta – aiheuttaa vakavan vaaran

Autoliitto varoittaa käyttämästä autossa lasten Chicco Kiros -turvakaukalo, joka irtosi sekä etu- että sivutörmäystestissä Isofix-telakasta.

Kiros on i-Size-tyyppihyväksytty turvakaukalo 40-78 sentin pituisille lapsille eli vastasyntyneestä noin 13 kiloon saakka. Se epäonnistui pahasti Euroopan eri maiden autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen yhteistyössä toteuttaman turvaistuintestin kolaritestivaiheessa.

Kolaritestien jälkeinen analyysi osoitti, että kaukalon ja telakan välinen lukitusmekanismi ei rikkoutunut, vaan jostain syystä se vain avautui törmäysten aikana. Chiccoa on informoitu asiasta ja he ovat ilmoittaneet vetävänsä kyseiset telakat markkinoilta, kertoo Autoliitto.

Viime vuodesta lähtien telakoitu on toimitettu vajaat kaksi tuhatta kappaletta, joista suurin osa Ranskaan.

Telakan tunnistaa hyväksyntämerkistä, jossa on numerosarja 030059. Telakat on valmistettu 23.11.2019 ja 19.11.2020 välisenä aikana.

– Viallisia telakoita ei ole Chiccon mukaan toimitettu Suomeen. Turvaistuimia on kuitenkin helppo tilata netistä ja sitä tehdään jatkuvasti, joten katsoimme tärkeäksi tiedottaa asiasta jo tässä vaiheessa, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen toteaa tiedotteessa.

Jos jollakin on jo Chicco Kiros -kaukalo, on tärkeää, ettei sitä käytetä telakan kanssa, vaan se pitää kiinnittää valmistajan ohjeita noudattaen tiukasti auton turvavöillä.