Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Kaupunki suolasi Pasilassa talven pyörätietä – Triplan metallijulkisivussa kummastellaan nyt ruskeita täpliä

Pasilan kauppakeskus Triplan ulkoseiniä koristavat metalliset julkisivuelementit ovat talven jäljiltä täynnä ruskeita täpliä, uutisoi Yle. Triplan kauppakeskus avattiin syksyllä 2019.

YIT:stä kiistetään Ylelle, että ruskeat läikät olisivat ruostetta. Metallipaneelit on tehty ruostumattomasta teräksestä.

Paikalla vieraillut Teräsrakenneyhdistyksen toimitusjohtaja Timo Koivisto kertoo Ylen artikkelissa, että hänen näkemänsä perusteella kyse ei ole ruosteesta, vaan esimerkiksi kadun kevätpuhdistuksen yhteydessä syntyneistä likaroiskeista.

– Kun pyyhin ihan vaan sormella julkisivukasetin pintaa, se silminnähden puhdistui, Koivisto raportoi Ylelle.

Helsingin kaupunki on ottanut osan pyöräteistään tehostetun talvihoidon piiriin. Myös Triplan viereistä pyörätietä on suolattu talvella.

Maantiesuola aiheuttaa korroosiota autoihin, mutta liikelaitos Starasta kerrotaan Ylelle, että Ratapihantien pyörätie on levitetty 32-prosenttista kalsiumkloridiliuosta harjakoneen avulla siten, että lunta poistava harja on koneen edessä ja suolaliuosta annostelevat suuttimet koneen takana. Harjakset suunnataan Staran mukaan rakennuksista poispäin.