Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Teemu kalasti meren pohjasta 55-tuumaisen taulutelevision – "Ehkä erikoisin löytöni"

Helsinkiläinen Teemu Nikkari on kantanut oman kortensa kekoon Helsingin rantojen puhtaanapidossa.

Nikkari on puhdistanut meren pohjaa Herttoniemenrannassa ja poistanut sieltä ison määrän roskaa. Keskiviikkona Laivalahdensillan altaasta nousi ylös 55-tuumainen taulutelevisio.

– Käytän apuna isoa magneettia, koukkua ja pitkää köyttä, Nikkari kertoo Helsingin Uutisille.

Television lisäksi merestä löytyi kolme polkupyörää, ostoskärryt sekä silitysrauta.

–  Viime viikolla putsasin myös Tuorinniemen uimalaiturin aluetta. Sieltäkin löytyi ostoskärryt, seitsemän polkupyörää, skeittilautoja, potkulautoja ja muuta romua. Näistä taulu-tv ja silitysrauta ovat kyllä erikoisimmat löydöt, Nikkari sanoo.

 "TV on varmaan vuodelta 2003 kun Ruotsi nousi 1–5 tappioasemasta Suomen ohi", vitsaillaan surullisen kuuluisaan jääkiekko-otteluun viitaten Herttoniemenrannan fb-ryhmässä, jonne Nikkari on jakanut kuvia saaliistaan.

Television sekä silitysraudan alkuperä jäänevät mysteereiksi. Sähkö- ja elektroniikkaromua voi kierrättää ilmaiseksi, joten mereen sitä ei luulisi olevan tarvetta heittää.

Mitä löytyy merestä Helsingin paraatipaikoilta? HU:n magneettiin tarttui kaikenlaista – mutta sitten meribiologi teki huolestuttavan havainnon

Nikkari kertoo, että Laivalahdensillan altaassa ei uida, mutta Tuorinniemen uimalaituri on kovassa käytössä ympäri vuoden.

Nikkari harrastaa avantouintia Herttoniemen Hylkeissä, joka myös uimalaituria käyttää ja lisää, että vaaratekijät olivat yksi syy miksi hän siivousprojektiinsa lähti.

– Laiturilta nuoret pojankoltiaiset hyppivät mereen ja syvyys on alle kaksi metriä paikoittain. Ihme että kukaan ei ole loukkaantunut alla oleviin romuihin, Nikkari toteaa.

Nikkari sanoo, että koska asuu itse Herttoniemenrannassa ja on lomautettuna vakityöstään, hän on halunnut tehdä asuinalueensa eteen talkootyötä ja parantaa alueen siisteyttä. Nikkarin toiminta on luonnollisesti kerännyt suitsutusta asukkaiden parissa alueen Facebook-ryhmässä.

– Ja kiitos myös Helsingin Staran henkilökunnalle, kun ovat hakeneet "aarteet "pois. Erikoiskiitos tästä aamusta myös Staran Katiska-veneen siivousporukalle, Nikkari päättää.