Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Alkon lonkerohyllyyn iskettiin 10-prosenttinen hirmujuoma – hinta hipoo pilviä

Vahvat lonkerot näyttävät olevan tällä hetkellä suomalaisten makuun. Kun aiemmin lonkeroita on totuttu pitämään reilun viiden prosentin vahvuisina, on Alkon valikoimaan tullut tänä vuonna useita yli 7-prosenttisia lonkeroita.

Tanskalaisen pientuottajan Empirical Can 01 -juomassa prosentteja on kuitenkin peräti kymmenen.

Oolong-teestä, koivusta ja karviaisesta makua saanutta juomaa kuvaillaan Alkon sivulla kuivaksi, inkivääriseksi ja greippiseksi.

Joko olet juonut? Legendaarinen suomalaisolut palaa Alkoon – hinta halpenee

Alkon valikoimassa Empirical Can kuuluu lonkeroihin rinnastettaviin ready to drink -juomiin.

Alko kertoo sivuillaan, että long drinkit ja ready to drinkit ovat valmiita juomasekoituksia, joiden alkoholipitoisuus vaihtelee 4–11-prosentin välillä. Toisaalta valikoimaan on tullut tänä vuonna myös täysin alkoholittomia lonkeroita.

Aiemmin Alkon vahvimmat lonkerot olivat 8-prosenttisia. Kaksi vuotta sitten Alkon valikoimaan tuli kohuttu kymmenprosenttinen Four Loko -juoma. Tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertoi tuolloin Helsingin Uutisille, ettei Alko ole itse hakenut tuotetta valikoimaan.

– Se kuuluu tilausvalikoimaan. Maahantuojat voivat asettaa tilausvalikoimaan mitä tahansa tuotteita, jotka ovat lainmukaisia ja moitteettomia, Vilkuna sanoi tuolloin.

Myös Empirical Can on tilausvalikoiman tuote.

Four Loko ei ole enää myynnissä Alkossa.

Alkossa myydään 10-prosenttista lonkeroa – vahvempi versio olisi joutunut välittömästi "mustalle listalle"

Puolen litran tölkki Four Lokoa maksoi noin kuusi euroa. Empirical Can painii täysin omassa sarjassaan. 0,33-tölkki kustantaa lähes 13 euroa. Hintaa on siis viinapullon tai tasokkaamman viinipullon verran.

Ruokakaupat ovat saaneet myydä korkeintaan 5,5-prosenttisia lonkeroita vuodesta 2018 lähtien. Tämä on romahduttanut perinteisen lonkeron myynnin Alkossa.

Miksi Koff-oluen vahvuus vaihtelee? Panimo: "Ei kannata ihan 0,1 prosentin tarkkuudella tuijottaa"