Asukkaat tilasivat oman arkkitehtuurisuunnitelman Haagan metsän pelastamiseksi: Talot on siinä keskitetty Vihdintien varteen ja pikaratikka korvattu sähköbusseilla

Asukkaiden tilaamassa vaihtoehdossa uudisrakennukset on sijoitettu Vihdintien varteen, jolloin mahdollisimman paljon metsää säästyisi. Arkkitehtitoimisto Tapani Launis Oy
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Etelä-Haagan asukkaat ovat tilanneet arkkitehtitoimistolta oman vaihtoehtoisen suunnitelman Vihdintien ympäristöön, joka säästäisi Haagan Riistavuoren metsää.

Kaupunki on Vihdintien kaupunkibulevardin kaavaluonnoksessa uhrannut ison osan Riistavuorta rakentamiseen, jotta Vihdintielle tuleva pikaraitiotie saa ympärilleen enemmän asukkaita.

Havainnekuva kaupungin alustavasta suunnitelmasta Vihdintien varteen tulevasta rakentamisesta. Helsingin kaupunki

Asukkaat huolissaan pidetyn puiston kohtalosta – "On pelättävissä, että koko pikaraitiotiehanke kääntyisi itseään vastaan"

Pro Haaga ry:n Riistavuori -ryhmän vetäjä Lauri Nordberg kertoo, että suunnitelman on laatinut yksityinen arkkitehtitoimisto Tapani Launis, jolta asukkaiden ryhmä sen helmikuussa tilasi.

– Se ei sisällä samaa kerrosalaa kuin kaupungin suunnitelma, koska sen puistoala on suurempi. Suunnitelmassa on kuitenkin voitu käyttää suikaletta Vihdintiestä, koska kadun liikenne on ajateltu hoidettavaksi sähköbusseilla eikä leveää raitiotiekaistaa tarvita. Ero ei siis ole kovin suuri, Norberg kertoo.

Asukkaat ovat lähettäneet vaihtoehtosuunnitelmansa kaupungille ja odottavat pääsevänsä tapaamaan kaupunkiympäristön toimialan suunnittelijoita ja asiantuntijoita.

Havainnekuvassa asukkaiden tilaama ehdotus verrattuna kaupungin alustaviin kerrosaloihin. Arkkitehtitoimisto Tapani Launis Oy

"Sabotaasi, kelvoton suunnitelma" – Helsingin aie muuttaa suosittua ratikkalinjaa raivostuttaa

Riistavuoren metsän säilyttämisen puolesta on perustettu myös asukasadressi, jossa on reilut 1600 allekirjoitusta.

– Hakkuut ovat mittavat, eikä metsästä jäisi jäljelle kuin pieniä kallioisia osia, adressissa kerrotaan ja todetaan, että alue on luonnoltaan arvokas ja monimuotoinen.

– Metsä on haagalaisille tärkeä ulkoilu- ja virkistyspaikka ja se on hyvin aktiivisessa käytössä. Haagalaisten asukkaiden lisäksi metsää käyttävät Haagan päiväkotien metsäkerholaiset, koulujen oppilaat ja Riistavuoren palvelukeskuksen asiakkaat, allekirjoittajat muistuttavat.

Minne kaikki uudet raitiovaunut mahtuvat? – Varikoiden riittävyydestä huolta: "Alla jo kaksi isoa epäonnistumista"

Asukas pelkää, että Laajasalosta tulee uusi "Kalasatama" – sisäänajoväylän muuttaminen bulevardiksi alkoi, alueella surraan jopa yli 100-vuotiaiden puiden kaatoa

Länsi-Helsingin raitiotiehanke etenee – kaupunginvaltuusto hyväksyi suunnitelman

Räjäytykset parhaillaan käynnissä Haagan liikenneympyrässä – liikenne pysäytetään aina räjäytysten ajaksi

Jättiremontti repii ydinkeskustan auki – Kaivokatu poikki autoliikenteeltä jopa kaksi vuotta: "Tämä toteutusvaihtoehto on vähiten huono"

Haagan liikenneympyrän luonnos esitellään kuun lopulla – asukkailta pyydetään mielipiteitä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut