Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolasulku poistuu maanantaina – Uudellamaalla ja muilla pahoilla epidemia-alueilla tiukat rajoitukset silti voimassa

Ravintoloiden sulku päättyy sunnuntaina ja avaaminen toteutetaan siten, että pahimmilla epidemia-alueilla rajoitukset ovat tiukimmat.

Valtioneuvosto muutti asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Uusi asetus tulee voimaan maanantaina 19. huhtikuuta.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan alueiden rajoituksia muutetaan epidemiatilannetta vastaavaksi viikoittain muuttamalla valtioneuvoston asetusta.

Rajoituskokonaisuutta tarkastellaan valtakunnallisen epidemiatilanteen pohjalta ensimmäisen kerran kaksi viikkoa rajoitusten alkamisen jälkeen erityisesti terassien, ruokaravintoloiden ja kiihtymisvaiheen alueiden rajoitusten osalta.

Rajoitusten lieventämisen edellytys on epidemian suotuisan kehityksen jatkuminen.

Rajoitusten mukaan Uudellamaalla ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä on kolmasosa asiakaspaikoista.

Alkoholia saa tarjoilla kello 7-17 ja sallittu aukioloaika on aamuviidestä iltakuuteen eli kello 18:aan.

Muissa ravintoloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Anniskelu on sallittu kello 7-17 ja sallittu aukioloaika on kello 5-19.

Asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen ovat kiellettyjä.

Samat määräykset ovat voimassa Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla 19. huhtikuuta lukien.

Muissa maakunnissa rajoitukset ovat väljemmät. Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Lapissa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalla ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä on puolet asiakaspaikoista.

Muissa ravintoloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista. Asiakaspaikkarajoitus ei koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Anniskelu päättyy kello 22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki kello 5-23.

Karaoke ja tanssiminen ovat näidenkin alueiden ravintoloissa kiellettyjä.