"Kuka oikeasti tulee syömään illallista kello 16.00" –  Henri Alén avautuu lohduttomalla videolla, oli menossa kertomaan ettei töitä ole

Hallituksen päätös, joiden mukaan anniskelu on maanantaista alkaen lopetettava kello 17, on herättänyt raivoa ravintolayrittäjissä. Pari tuntia lisää olisi mahdollistanut kattauksen ja ravintoloiden avaamisen, kertoo kokki ja ravintolayrittäjä Henri Alén Twitterissä julkaisemallaan videolla.

Pahimmilla korona-alueilla, joihin Uusimaakin kuuluu, ruokaravintoloiden on suljettava ovensa kello 19 ja juomiin painottuneiden paikkojen kello 18. Twitterissä on vitsailtu "kosteiden ja pitkien" lounaiden paluulla, mutta ravintolayrittäjiä sutkautus ei naurata. Alén pyörittää Helsingissä Finnjävel, Muru, Pastis ja Sue Ellen -ravintoloita.

– Kuka oikeasti tulee syömään illallista kello 16.00. Nyt mä tässä olen matkalla työpaikalle kertomaan ettei ihan hirveästi ole töitä, Alén sanoo videolla.

– Epäoikeudenmukainen olo! hän toteaa.

Ravintolasulku poistuu maanantaina – Uudellamaalla ja muilla pahoilla epidemia-alueilla tiukat rajoitukset silti voimassa

Vaikka ravintolat aukeavat rajoitetusti, kunto- ja muut liikuntasalit pysyvät aluehallintoviraston päätöksellä kokonaan kiinni 28. huhtikuuta saakka.

Tämä on aiheuttanut paitsi turhautumista, myös uusia tapoja työllistyä: esimerkiksi Kluuvin Rock the Pole -tanssistudio kertoo Facebookissa, että ovien ollessa säpissä yrittäjät ovat pistäneet pystyyn munkkitehtaan, jossa leipovat tilauksesta vegaanisia vappumunkkeja.

Annankatua ei usein mielletä Helsingin tärkeiden ravintolakatujen joukkoon, vaikka syytä olisi – Muistatko nämä julkkistenkin suosimat paikat?

Harva ravintola-alan yrittäjä uskoo vain 3 viikon sulkuun, olutta myyty jopa 50% alella – "Tuoko ulosmyynti sen verran kauppaa että siinä on järkeä?"

Alkon lonkerohyllyyn iskettiin 10-prosenttinen hirmujuoma – hinta hipoo pilviä

Näin ravintolasulkua kierretään Helsingin huippupaikoissa – "Viinit ja drinkkikamat huoneissa valmiina"

Helsinkiin avataan "Suomen suurin burger-ravintola" – mallia otettu Senaatintorin jättiterassista

Viime kesän jätti-ilmiö halutaan Helsingin keskustan ravintoloihin myös talveksi – HOK-Elanto: "Voivat toimia eurooppalaiseen tyyliin"

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut