Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kuka oikeasti tulee syömään illallista kello 16.00" –  Henri Alén avautuu lohduttomalla videolla, oli menossa kertomaan ettei töitä ole

Hallituksen päätös, joiden mukaan anniskelu on maanantaista alkaen lopetettava kello 17, on herättänyt raivoa ravintolayrittäjissä. Pari tuntia lisää olisi mahdollistanut kattauksen ja ravintoloiden avaamisen, kertoo kokki ja ravintolayrittäjä Henri Alén Twitterissä julkaisemallaan videolla.

Pahimmilla korona-alueilla, joihin Uusimaakin kuuluu, ruokaravintoloiden on suljettava ovensa kello 19 ja juomiin painottuneiden paikkojen kello 18. Twitterissä on vitsailtu "kosteiden ja pitkien" lounaiden paluulla, mutta ravintolayrittäjiä sutkautus ei naurata. Alén pyörittää Helsingissä Finnjävel, Muru, Pastis ja Sue Ellen -ravintoloita.

– Kuka oikeasti tulee syömään illallista kello 16.00. Nyt mä tässä olen matkalla työpaikalle kertomaan ettei ihan hirveästi ole töitä, Alén sanoo videolla.

– Epäoikeudenmukainen olo! hän toteaa.

Vaikka ravintolat aukeavat rajoitetusti, kunto- ja muut liikuntasalit pysyvät aluehallintoviraston päätöksellä kokonaan kiinni 28. huhtikuuta saakka.

Tämä on aiheuttanut paitsi turhautumista, myös uusia tapoja työllistyä: esimerkiksi Kluuvin Rock the Pole -tanssistudio kertoo Facebookissa, että ovien ollessa säpissä yrittäjät ovat pistäneet pystyyn munkkitehtaan, jossa leipovat tilauksesta vegaanisia vappumunkkeja.