Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etävappua vietetään jo toista kertaa – Kaivopuistoon ei toivota piknikin viettäjiä

Helsingissä vietetään etävappua jo toistamiseen. Kauppatorin Havis Amanda aidataan, mutta erona viime vuoteen on se, että tällä kertaa Mantan patsas lakitetaan fyysisesti – joskaan ei vappuaattona – ja tilaisuus on katsottavissa Yle Areenassa osana muuta juhlaohjelmaa 30. huhtikuuta.

Kaupungin viestintäjohtaja Liisa Kivelä kertoo, että ylimääräisiä myyntilupia ei vapun ajalle ole annettu. Myöskään vapunpäivänä ihmisten ei toivota kokoontuvan Kaivopuistoon piknikille, eikä kaupunki tuo Kaivariin ylimääräisiä vessoja eikä roskiksia.

– Nyt kun koronatilanne näyttää rohkaisevammalta ja toiveita ensi kesän suhteen on, niin jokaisen on syytä olla tarkkana, ettei omalla toiminnallaan aiheuta epidemian pahenemista. Viime vuodelta on esimerkkejä, että ihmiset keksivät kyllä erilaisia vastuullisia tapoja juhlia vappua, sanoo Kivelä.

Helsingin etävapussa nähdään jälleen huippukonsertti, viime vuonna lähetettiin JVG:n virtuaalikeikka ja tänä vuonna Helsingillä on pari artistia parissa eri virtuaaliympäristössä.

– Näin koko Suomi voi osallistua Helsingin vappuun, Kivelä toteaa.

Mutta miltä viestintäjohtajan oma vappu näyttää?

– Olen varmaan maaseudulla kääntämässä perunapeltoa, kun se on viikonloppu, Kivelä naurahtaa.

Juttua muokattu 25..4: Tarkennettu kuvan kuvatekstiä.