Etävappua vietetään jo toista kertaa – Kaivopuistoon ei toivota piknikin viettäjiä

Helsingissä vietetään etävappua jo toistamiseen. Kauppatorin Havis Amanda aidataan, mutta erona viime vuoteen on se, että tällä kertaa Mantan patsas lakitetaan fyysisesti – joskaan ei vappuaattona – ja tilaisuus on katsottavissa Yle Areenassa osana muuta juhlaohjelmaa 30. huhtikuuta.

Kaupungin viestintäjohtaja Liisa Kivelä kertoo, että ylimääräisiä myyntilupia ei vapun ajalle ole annettu. Myöskään vapunpäivänä ihmisten ei toivota kokoontuvan Kaivopuistoon piknikille, eikä kaupunki tuo Kaivariin ylimääräisiä vessoja eikä roskiksia.

– Nyt kun koronatilanne näyttää rohkaisevammalta ja toiveita ensi kesän suhteen on, niin jokaisen on syytä olla tarkkana, ettei omalla toiminnallaan aiheuta epidemian pahenemista. Viime vuodelta on esimerkkejä, että ihmiset keksivät kyllä erilaisia vastuullisia tapoja juhlia vappua, sanoo Kivelä.

Kuva: Mantaa ei todellakaan lakiteta tänä vappuna – korkea aita ilmestyi patsaan ympärille

Helsingin etävapussa nähdään jälleen huippukonsertti, viime vuonna lähetettiin JVG:n virtuaalikeikka ja tänä vuonna Helsingillä on pari artistia parissa eri virtuaaliympäristössä.

– Näin koko Suomi voi osallistua Helsingin vappuun, Kivelä toteaa.

Mutta miltä viestintäjohtajan oma vappu näyttää?

– Olen varmaan maaseudulla kääntämässä perunapeltoa, kun se on viikonloppu, Kivelä naurahtaa.

Juttua muokattu 25..4: Tarkennettu kuvan kuvatekstiä.

Vessapula piinaa ulkoilijoita Helsingissä – Rosemarie Särkkä vinkkaa yhdestä erityisen siististä kopista: "On totuttu valitsemaan reitit vessojen mukaan"

Näin kokeiltiin lumensulatusta Esplanadilla vuonna 1922 – Ivan Timiriasew tallensi historiallista Helsinkiä satoihin valokuviin

"Kaikkien aikojen etävappu" – tällaista ohjelmaa Helsinki tarjoaa, muun muassa JVG ja Club for Five virtuaalikeikoilla

Havis Amandan patsas aiotaan rauhoittaa kiipeilyltä – patsasta ei enää syleiltäisi jääkiekon mestaruuksien juhlinnassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut