”Äpyn tarve on suurempi kuin koskaan" – Opiskelijat valmistuvat jo toiseen poikkeusvappuun, mutta lupaavat perinteisen vappulehden tuovan "tuhahduksia nenäkanavista suoraan maskiin"

Vappu: Wolt kuljettaa nyt myös Äpyjä.

Otaniemessä on pohdittu maaliskuusta lähtien vapun merkitystä.

Teekkarijaoston fuksimajuri Rudolf Nikander ja fuksitoimikunta julistivat 1. maaliskuuta Wapun järjestettäväksi siitä huolimatta, että edessä on jo toinen koronavappu eikä isoja bileitä voida järjestää.

Etävappua vietetään jo toista kertaa – Kaivopuistoon ei toivota piknikin viettäjiä

– Olemme joutuneet miettimään, mikä meille on Wapussa tärkeintä. Juhliminen joo, mutta miksi, Nikander kysyy.

– Tässä ajassa tärkeintä on yhteisöllinen itsestä ja toisista välittäminen.

Aalto-yliopiston opiskelijat ovat käynnistäneet WappuApu keräyksen tukemaan Helsinki Mission nuorten yksinäisyyden vastaista taistelua.

– Etäopiskelu on verottanut hyvinvointia. Rasittuneita ollaan, on saamattomuutta ja vaikeutta tarttua tekemiseen, Nikander kuvailee.

Otaniemessä taistellaan kuormittavaa pandemiaa vastaan myös huumorin keinoin.

– Äpy tuo pilkahduksen vappua jokaiselle lukijalleen ja lupaa tuottaa tuhahduksia nenäkanavista ulos suoraan maskiin, viestittää Äpyn toimittaja Jorma Tanage sähköpostitse.

– Näemme, että huumorille on tässä maailman tilanteessa tarvetta enemmän kuin aiemmin.

Lehden tavaramerkki on innovatiivisuus. Vuoden 1991 Räpylä-Äpy oli esimerkiksi muotoiltu uuden Nokian puhelimen kaltaiseksi ja Äpyn nettisivuilla kerrotaan, että taskumattina toiminut puhelin lienee kaikkien aikojen myydyin Äpy.

– Äpyn rooli yhteiskunnallisena keskustelunavaajana on nähty vahvaksi jo yli seitsemänkymmentä vuotta ja sitä Äpy haluaa olla edelleen. Koemme, että Äpyn tarve on suurempi kuin koskaan.

Apulanta ja Stig virtuaalikeikalla Vallisaaressa ja Senaatintorilla

Väliin jäävien tapahtumien sijaan yhteisöllisyyttä koitetaan tänä vuonna vahvistaa etäyhteyksien päästä.

22.–30 huhtikuuta lähetettävä Wiikon Wappustudio on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan, OUBS ry:n, Äpyn sekä Otaniemen Jäynäkilpailun 22.–30.4. yhdessä järjestämä digitaalinen etätapahtuma, Nikander kertoo.

–  Vapun aika on ylitse muiden, vaikka joutuisimmekin istumaan kotona. Nautitaan, mistä voidaan ja ollaan toiveikkaita. Valoa näkyy.

Fukseille on tilattu lähes 1200 teekkarilakkia.

– Meillä on perinteitä, joita pyrimme sisällyttämään mahdollisimman paljon uusiin perinteisiin. On tärkeää, että teekkarikulttuuri siirtyy eteen päin.

Otaniemestä käsin katsottuna olemme nyt vuoden tärkeimmän juhlan kynnyksellä.

– Wappu on teekkareiden, mutta myös koko Aalto-yhteisön juhla. Kylterit ja artsilaiset eli kauppatieteiden sekä taiteen ja suunnittelun opiskelijat juhlivat siis Wappuna siinä missä teekkaritkin, Nikander muistuttaa.

Äpy julkaistaan 22.4.

Wolt kuljettaa Äpyjä

Wappulehti Äpy julkaistaan 22. huhtikuuta kello 19 järjestettävässä verkkogaalassa.

Äpy tulee myyntiin osoitteeseen osta.apy.fi.

Äpyä myydään myös kadunkulmissa, jos se on koronatilanteen vuoksi mahdollista ja jos myyjillä on halukkuutta katumyyntiin. ”Suhtaudumme maailman tilanteeseen erittäin suurella vakavuudella ja tarjoammekin myyjillemme eväät maskeista käsideseihin”, Äpyn toimittaja Jorma Tanage kertoo.

Äpyä myydään tänä vuonna myös ruokalähettifirma Woltin kautta, Tanage kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut