Metsolan koulu puretaan – uutta suunnitellaan reilun kilometrin päälle

Koulut: Uutta koulua suunnitellaan reilun kilometrin päähän Solakallion koulun tontille. Itä-Pakilan toimipisteen opetus saman katon alle.

Metsolan ala-asteen koulu puretaan.

– Rakennuksen korjaaminen on osoittautunut kannattamattomaksi, kertoo yksikön päällikkö Jarmo Raveala kaupunkiympäristön toimialalta.

Vuonna 1991 valmistunut koulurakennus (Kartanomuseontie 2) on ollut suljettuna kuluvan kouluvuoden ajan katon vesivaurioiden vuoksi.

Toimipisteen noin 200 oppilasta on ollut sijoitettuina pihan parakkiin sekä toimistokiinteistöön Ohrahuhdantielle.

Korvaavaa ja pysyvää uudisrakennusta suunnitellaan Kehä I:n toiselle puolelle, nykyisen Solakallion koulun paikalle.

Sisäilmaongelmista kärsinyt Solakallion erityiskoulu on tyhjillään ja koulun oppilaat ovat saaneet väliaikaiset väistötilat läheisen Toivolan erityiskoulun yhteydestä.

Pisimmät koulumatkat olisivat noin 1,5 kilometriä.

Suunnitelmien mukaan uudisrakennukseen keskitettäisiin koko Metsolan ala-asteen toiminta. Sinne siirtyisi siis myös toiminnot viereisestä Itä-Pakilan toimipisteestä (Etupellontie 6). Uudesta koulusta tulisi siten noin 360 oppilaan opinahjo ja se palvelisi koko Itä-Pakilan alakouluikäisiä.

Päätöstä asiasta ei vielä ole.

Pisimmät koulumatkat Itä-Pakilan pohjoisimmista nurkasta uuteen yksikköön olisivat noin 1,5 kilometriä.

Raveala perustelee uudisrakennuksen sijaintia sillä, että uusi toimipiste saataisiin mahdollisimman nopeasti. Koulu on mahdollista rakentaa nykyisen Solakallion koulun tontille ilman kaavamuutosta, mikä jouduttaisi hanketta. Tavoitteena on, että uudisrakennus olisi pystyssä vuoden 2022 lopussa tai viimeistään syksyllä 2023.

Koulujärjestelyt tyhjentäisivät Metsolan ala-asteen nykyiset toimipisteet niin Kartanomuseontiellä kuin Etupellontiellä. Kartanomuseontien toimipisteen tontti rajoittuu Tuomarinkylän peltoihin. Tontin jatkokäyttö ei ole vielä tiedossa. Vastikään peruskorjatun Itä-Pakilan toimipisteen jatkokäyttö on myös avoinna.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut