Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Kokonaisuutta pitäisi miettiä laajemmin" – Korona ja viereen valmistuneet uudet liiketilat ovat vähentäneet Itäkeskuksen Hansasillan suosiota, yrittäjiä on lopettamassa

Helsingin Uutiset kertoi tiistaina Hansasillan suutarista, joka lopettaa toimintansa tällä viikolla. Hansasillalle on suunniteltu uudistuksia jo useita vuosia, mutta ne eivät ainakaan tähän mennessä ole toteutuneet.

Suutari lopettaa liikkeensä Itäkeskuksen nuhruisella kauppakäytävällä – "Joitain ihmisiä pelottaa tulla tänne, täällä on paljon miessakkeja"

Yritystilat-yksikön päällikkö Osmo Rasimus kaupunkiympäristön toimialalta kertoi HU:lle,että yrittäjissä on jonkin verran vaihtuvuutta.

– Minun tiedossani on muutama yrittäjä, joka on tämän kuun lopussa poistumassa. On yrittäjiä, jotka ovat koronan aikaan voittaneet ja toiset hävinneet. Hansasillan yrittäjät kuuluvat todennäköisesti jälkimmäiseen.

Rasimuksen mukaan liikkuminen sillalla on todennäköisesti vähentynyt korona-aikaan. Mitattua tietoa asiasta ei ole. Lisäksi lähialueelle rakennetut uudet liiketilat, kuten kauppakeskus Easton, ovat vähentäneet tarvetta liikkua Itäväylän yli.

Mitä Hansasillan kauppiaskadolle aiotaan tehdä?

– Kun liiketiloja tyhjenee, teemme niihin päivityksiä ennen kuin laitamme ne uudelleen vuokraukseen. Hansasillan osalta kokonaisuutta pitäisi miettiä laajemmin, Rasimus kertoo.

Hansasillan omistaa kaupunki. Kiinteistö Oy Hansasillan toimitusjohtaja Mikko Syrjänen sanoo, että nyt odotellaan, mitä alueella tulee isommin tapahtumaan.

– Mitään varmuutta ei vielä ole. Suunnittelukilpailu on aikanaan ollut. Aluetta kehitetään. Muutos alkaa Puhoksen puolelta ja tulee myöhemmin myös Itäväylän yli. Sen enempää meilläkään ei ole tietoa.

Alueelle on suunniteltu lisää asuntorakentamista ja Itäväylän kattamista ainakin osittain. Hansasillan purkamisesta on puhuttu jo pitkään.

Itäkeskuksesta puuttuu yhä hotelli – hostellitasoista majoitusta löytyy hieman yllätävältäkin taholta

"Muoti- ja kenkäkaupat kärsineet pahemman kerran" – Itiksestä lopettanut 4 vuokralaista, toinen kauppakeskus sanoo, että kaikista tyhjistä liiketiloista neuvottelut käynnissä

Kirkkotyömaan kesken jääneissä taloissa mellastavat nyt vandaalit – Helsinki neuvottelee tontin haltuunotosta: "Kaupunki haluaa lähteä kehittämään aluetta isosti"