Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinkiläiset eivät kyllästy trendiruokaan, vaikka laatu huolestuttaa: "Vastaavat lähiöiden pizzapaikkoja" – myös 2,5 euron pullan ja kahvin tilalle tuli sushia

Ruoka: Helsinkiläiset eivät ole vielä kyllästyneet sushiin, vaikka uusia ravintoloita aukeaa tiuhaan tahtiin ja sushitiski löytyy yhä useammasta marketista.

– Helsingissä on muutama hyvä sushipaikka ja ähkyksi asti laaduttomia sushibuffetteja. Valikoimaa voisi ehdottomasti laajentaa nimenomaan laadukkaiden sushipaikkojen osalta.

Näin Helsingin sushiravintoloiden tarjontaa kuvailee helsinkiläinen Mira. Hän ei ole mielipiteensä kanssa aivan yksin. Sushi ei ole enää vain hemmotteluruokaa, vaan sitä voisi jopa verrata arkiseen lihaperunasoselaatikkoon.

Uusia ravintoloita nousee toinen toisensa perään ja marketit avaavat kilvan sushitiskejä.

Esimerkiksi perinteikkään Alppilan Kahvin tilalle tuli uusi sushiravintola Bambu Sushi, mikä herätti Jodelissa keskustelua. Alppilan Kahvista löytyy vielä netin kuvahaulla kyltti, jossa mainostetaan paikan myyneen kahvin ja pullan 2,5 eurolla.

Onko helsinkiläisille tullut sushiähky?

Kysymys synnytti keskustelua Facebookissa Puskaradio Helsinki -ryhmässä. Moni vastaajista oli sitä mieltä, että hinnan ja laadun suhde vaihtelee paljon eri ravintoloiden välillä. Samasta muotista veistettyjä persoonattomia paikkoja kaivata ei määräänsä enempää.

– Lähtökohtaisesti ravintolat ovat melko kalliita tasoonsa nähden, mutta myös joitain poikkeuksia tähän on. Buffetit ovat todella samanlaisia keskenään ja monessa paikassa riisin suhde muuhun on ylimitoitettu etenkin, jos ottaa huomioon hinnan, kuvailee Pauliina.

– Mikään paikka ei nouse omanlaisekseen, vaan ne ovat mielestäni vastaavia kuin lähiöiden pizzapaikat. Vain sijainti ja tarjolla oleva ruoka ovat kalliimpia, sanoo Satu K.

Samaa mieltä on Munkkivuoressa asuva Emilia Lindgren, mutta hänen mielestään monipuolinen tarjonta on hyvä asia. Hän on käynyt hakemassa lounassushit läheisestä Freeesh-ravintolasta, joka on hänen vakiopaikkansa.

– On ihan kiva, että on paljon erilaisia paikkoja. On buffet-paikkoja, missä saa vähän edullisemmin syötyä, mutta myös parempia ravintoloita, joissa saa ehkä vähän autenttisempaa sushia. Laadukkaampien paikkojen aterioihin kuuluu myös viinit, jotka on suunniteltu sushin kylkeen. Se on eri kokemus kuin lounasbuffetin sushi. Ne ovat kaksi eri asiaa mielestäni, hän sanoo.

"Sushia ja salaattia" – Munkkiniemen uusin ravintola aukesi SRV:n jättikortteliin

Osalle selkeästi maistuu buffet-tarjoilu, jossa saa mahan kerralla kunnolla täyteen. Suosikkeja ovat muun muassa Luckiefun’s, Haru, Konnichiwa ja Fuku.

Osa taas on sitä mieltä, että sushibuffettien riisi on mautonta ja kuivaa, tarjonta mielikuvituksetonta eikä tällaisella tarjoilulla ole mitään tekemistä aidon japanilaisen ruokakulttuurin kanssa.

He suosivat yksittäisiin aterioihin ja elämyksiin keskittyviä ravintoloita, kuten Latitude 25 Omakasea, Minato Sushia, Kokoroa, Oishi 18 -ravintolaa ja Kabukia.

Ketjuravintoloista hehkutusta kerää Sushibar+Wine.

Puskaradio Helsinki -ryhmässä käydyn keskustelun perusteella helsinkiläiset eivät ole täysin kyllästyneitä sushipaikkoihin.

Samaa linjaa heijastelee Woltin ja Foodoran tilaukset, joissa sushi on ollut pitkään yksi suosituimmista ruokakategorioista.

Kehitettävää kuitenkin on konseptien ja valikoimien osalta. Osa toivoisi esimerkiksi täysin gluteenittomia sushiravintoloita.

– Olisi hauska idea, jos joku avaisi paikan, jossa sushit olisi tehty mahdollisimman pitkälle kotimaisin raaka-ainein. Kotimaisuuden tukeminen on tärkeää ja kävisin testaamassa tällaisen paikan, jossa kotimaisuus ja Aasian maut yhdistyvät, kertoo Laura Jokela.

Moni kaipaisi Helsingin ravintolakenttään myös erilaisia aasialaisia keittiöitä aina japanilaisesta korealaiseen ja vietnamilaiseen.

Esille nousee myös venäläisen, unkarilaisen ja afrikkalaisen ruuan kaipuu. Tärkeää on laatu ja aitous.

– Kaipaan ravintolaa, joka tekisi autenttista ruokaa. Nojautui keittiö mihin maailmankolkkaan tahansa, makumaailmaa ei muokattaisi suomalaiseen suuhun sopivaksi, tiivistää Erin.

Triplaan avattiin uusi trendimyymälä: eteen syntyi heti pitkä jono – "Jouduttiin pyytämään apuvoimia"

Helsinkiin avataan "Suomen suurin burger-ravintola" – mallia otettu Senaatintorin jättiterassista

Tämä pizza on tilatuin annos lähes kaikissa Helsingin kaupunginosissa – harvinainen poikkeus löytyy Itä-Helsingistä

"Kaikki pienet snägärit ovat kuolemassa" – Raipen grilli myy nyt porilaisia Kaivopuistossa ja yrittäjän mukaan ainakaan asiakaspulasta ei nakkikioskien katoaminen johdu

"Lounasmarkkina voi Helsingin keskustasta kadota lähes kokonaan" – HU kysyi ravintola-asiantuntijoilta, mitä korona muuttaa pysyvästi

Mättöpaku, pihvipirssi, safkafiude, nakkiainen... Lukijat antoivat hersyviä nimiä ruokarekalle – kiistelty sana voitti