Helsingin uuden kaupunginosan kaikista asunnoista on metrolle korkeintaan 600 metriä

Koivusaari on yksi koko metroradan hiljaisimmista metroasemista, mutta matkustajamäärä lisääntyy kun uutta asuinaluetta päästään rakentamaan. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Koivusaaren merellinen kaupunginosa rakentuu metroaseman ympärille tarjoten asuntoja 5 000 asukkaalle sekä 3 300–4 000 työpaikkaa. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Koivusaaren tarkistettua asemakaavaa 20. huhtikuuta. Asemakaavasta päättää lopulta kaupunginvaltuusto.

Asemakaavassa asunnot sijoittuvat polveileviin niemenkärkiin ja saaren pääkadun molemmin puolin.

Rakennetun ja rakentamattoman alueen raja on selvä – saaren sisäosiin muodostuu suojattuja, mittakaavaltaan intiimejä piha- ja katutiloja. Asuinrakennukset ovat pääosin 5–7-kerroksisia ja kaikista suunnitelluista asunnoista ja työpaikoista on alle 600 metrin kävelyetäisyys Koivusaaren metroasemalle.

Koivusaaren keskustaan suunniteltu uusi keskustakortteli sisältää Ikea-tavaratalon lisäksi päivittäistavarakaupan, katutasoon sijoittuvaa kivijalkaliiketilaa, hotellin sekä toimistotilaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut