Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: 24-vuotiaan kuolemaan johtanut joukkotappelu alkoi pienestä asiasta, poliisi: "Maahanmuuttajataustaisen keskuudessa teräaseen käyttökynnys varsin matala"

Helsingin rautatieasemalla tapahtuneen puukotuksen taustalla oli kahden seurueen välinen suukopu. Puukotuksessa kuoli maanantai-iltana 24-vuotias mies ja teosta epäillyt ovat alaikäisiä.

Tutkinnanjohtaja, Helsingin poliisin rikoskomisario Jukka Larkio kertoo MTV Uutisille, että toisessa seurueessa oli 7 ja toisessa 3 jäsentä.

– Yhdellä seitsemän hengen seurueessa oli pieni laukku, jota tämä heilutti hihnastaan. Ilmeisesti tämä laukun heiluttaminen ärsytti toisen seurueen jäseniä niin paljon, että siitä syntyi suukopua, Larkio kertoi MTV Uutiset Livessä.

Suukopu kärjistyi lopulta tappeluksi ja puukotukseen. Pääosin tilanteeseen osallistuneet henkilöt olivat maahanmuuttajataustaisia ja seurueiden jäsenet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Larkion mukaan tapaus on jatkumoa sille kehitykselle, jota viime vuosina on esiintynyt.

– Erityisesti maahanmuuttajataustaisen keskuudessa teräaseen käyttökynnys on varsin matala verrattuna kantasuomalaisiin. Nyt kyse ei ollut nuorisojengiväkivallasta, mutta selvää on, että nuoriso on alkanut jengiytymään, Larkio sanoi MTV Uutisten haastattelussa.