MTV: 24-vuotiaan kuolemaan johtanut joukkotappelu alkoi pienestä asiasta, poliisi: "Maahanmuuttajataustaisen keskuudessa teräaseen käyttökynnys varsin matala"

Kaksi seuruetta käveli asemalta kohti laitureiden 1 ja 2 lähistön alikulkutunnelia. Puukotus tapahtui tunnelin suuaukon kohdalla. ESM Arkisto

Helsingin rautatieasemalla tapahtuneen puukotuksen taustalla oli kahden seurueen välinen suukopu. Puukotuksessa kuoli maanantai-iltana 24-vuotias mies ja teosta epäillyt ovat alaikäisiä.

Tutkinnanjohtaja, Helsingin poliisin rikoskomisario Jukka Larkio kertoo MTV Uutisille, että toisessa seurueessa oli 7 ja toisessa 3 jäsentä.

– Yhdellä seitsemän hengen seurueessa oli pieni laukku, jota tämä heilutti hihnastaan. Ilmeisesti tämä laukun heiluttaminen ärsytti toisen seurueen jäseniä niin paljon, että siitä syntyi suukopua, Larkio kertoi MTV Uutiset Livessä.

Suukopu kärjistyi lopulta tappeluksi ja puukotukseen. Pääosin tilanteeseen osallistuneet henkilöt olivat maahanmuuttajataustaisia ja seurueiden jäsenet eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Larkion mukaan tapaus on jatkumoa sille kehitykselle, jota viime vuosina on esiintynyt.

– Erityisesti maahanmuuttajataustaisen keskuudessa teräaseen käyttökynnys on varsin matala verrattuna kantasuomalaisiin. Nyt kyse ei ollut nuorisojengiväkivallasta, mutta selvää on, että nuoriso on alkanut jengiytymään, Larkio sanoi MTV Uutisten haastattelussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut