Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sisätiloihin pääsee pian taas liikkumaan ja leikkimään –  liikunnan ja virkistyksen sulku päättyy ensi viikolla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksia entiseen tapaan 16. toukokuuta asti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella.

Rajoitukset jatkuvat myös Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Sen sijaan liikuntaan ja virkistykseen käytettävien tilojen sulku on päättymässä ensi viikolla. Husin alueella sulku on voimassa keskiviikkoon 28. huhtikuuta asti, jonka jälkeen tilat voi heti avata asiakkaille.

Avin määräyksestä kiinni ovat olleet muun muassa kuntosalit ja muut sisäliikuntatilat, yleiset saunat ja sisäleikkipuistot.

Tilojen käytössä on huomioitava velvoitteet turvavälien varmistamisesta ja hygieniajärjestelyistä, avi muistuttaa.

Epidemiatilanteen kehitystä seurataan jatkuvasti yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa, avi tiedottaa. Tarvittaessa päätöksiä tehdään nopealla aikataululla.

Nykyisen tilannearvion perusteella avin määräykset tilojen sulkemiseksi eivät tule olemaan nykyisten päätösten voimassaolon jälkeen välttämättömiä.

Kunnat voivat tehdä omalle alueelleen sulkupäätöksen esimerkiksi paikallisten tartuntaryppäiden vuoksi.

Pääsääntöisesti kunnat valvovat, että toimijat noudattavat hygienia- ja turvavälivelvoitteita. Jos velvoitteita ei noudateta, kunta tai aluehallintovirasto voi määrätä tilan kokonaan suljettavaksi enintään kuukauden määräajaksi tai asettaa toimijalle uhkasakon.

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät koske yksityistilaisuuksia.

Huhtikuun aikana epidemiatilanne on parantunut myös Etelä-Suomen alueella, minkä vuoksi rajoituksia on päästy nyt lieventämään ja osin jopa purkamaan. Avi huomauttaa kuitenkin riskistä, että tilanne pahenee uudestaan, jos rajoituksia puretaan liian nopeasti eikä voimassa olevia suosituksia noudateta.

Lue lisää: Avi määrää kaikki liikuntatilat suljettavaksi Uudellamaalla ja laajalti muuallakin torstaista lähtien