Helsinkiläinen Jussi Paavoseppä sai vision – Inkooseen nousi saaristohotelli puisista moduuleista: "Miljoonia tähän menee"

Havainnekuva saaristohotellin majoitusrakennuksista. Huoneisiin mennään puista kävelysiltaa pitkin. The Barö

Kai Jauhiainen

Helsinkiläinen Jussi Paavoseppä tutustui Inkoon Barösundiin ensin purjehtijan näkökulmasta. Lokakuussa 2019 hän kiipesi Hycklesundin rantakallioiden laelle yhdessä ystävänsä Ossi-Matti Niemisen kanssa ja katseli maisemia.

– Minulle tuli visio, että tähän tulee hotelli.

Nyt visio on toteutumassa. Lossin takana naapurisaari Orslandetissa asuva Nieminen osti kunnalta 3,5 hehtaarin tontin. Maanrakennustyöt on tehty. Pää- ja majoitusrakennukset on tehty moduuleina hirsistä jyväskyläläisessä talotehtaassa. Jutun kirjoitushetkellä ei yhtään moduulia ollut paikalla, mutta niitä alkoi pian tulla erikoiskuljetuksina.

– Moduulit nostetaan paikoilleen asennettaviksi valtavilla nostureilla, kertoo hotellinjohtaja Jussi Paavoseppä.

Hotellissa autot ja hälinä jätetään alas parkkipaikalle. Majoitusrakennukset sijaitsevat kallioilla.

– Sen viiden minuutin aikana kun sinne kävellään kuunnellaan linnun laulua ja tuulen huminaa.

Minulle tuli visio, että tähän tulee hotelli.

Jussi Paavoseppo, The Barön hotellinjohtaja

Päärakennukseen tulee ravintola, jonka paikallinen ravintoloitsija julkistetaan parin viikon päästä.

Hotellin 20 huonetta sijaitsevat 9, 7 ja 4 huoneen ryhmissä. Niihin kävellään puisia kulkusiltoja pitkin. Hycklesundin kallioiden laella on auringonottopaikka etelään ja rannassa on rantasauna.

– Hotellin ja salmen väliin jää puustoa, joka suojelee maisemaa mereltä käsin.

Investointi ei ole nappikauppaa.

– Miljoonia euroja tähän menee.

Korona-aikana on plussaa, että majoittua voi ilman fyysistä kontaktia henkilökuntaan.

Saaristohotellista tähdätään ympärivuotista. Työpaikkoja tulee 10–20.

– Jokainen tietää kuinka kaunista saaristossa on kesällä, mutta saaristo on parhaimmillaan talvella. Sitä ei vain moni tiedä, koska tarjonta on niin vähäistä.

Modulaarinen rakentaminen on Paavosepälle tuttua, sillä hän luotsasi aiemmin teräsmoduuleihin erikoistunutta Fixceliä. Saaristohotellin moduulit on tehty sydänpuusta ja avajaisia vietetään kesäkuussa.

Hankkeen takana ovat Jussi Paavosepän ja Ossi-Matti Niemisen lisäksi operatiivisena johtajana Bianca McKell, markkinointivastaavana Jussi Paavosepän puoliso Netta Paavoseppä sekä joukko paikallisia toimijoita.

Suunnitelmissa on jo pari vastaavaa saaristohotellia Suomenlahden rannikolla. Sijaintipaikkoja ei Jussi Paavoseppä paljasta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut