Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rautakaupan uusin hittituote myytiin loppuun vauhdilla – Ismo huomasi kotipihoilla tapahtuneen muutoksen

Kevät: Pihakeittiössä halutaan valmistaa myös muuta kuin lihaa.

Pizzauunien kysynnän kasvu on yllättänyt rautakaupan myyjän tänä keväänä.

– Se määrä, joka normaalisti riittää koko kevääksi, meni kaupaksi muutamassa viikossa. Yksi pizzauunimalli on jo myyty loppuun, eikä kevät ole vielä edes kunnolla alkanut, sanoo vantaalaisen K-Rauta 75 -myymälän kauppias Ismo Penttinen

Pizzauunien suosio on Penttisen mukaan yksi osoitus siitä, että pihakeittiössä halutaan nyt valmistaa myös muuta kuin lihaa.

Bauhaus Suomen ja Eestin toimitusjohtaja Rami Antila kertoo, että pizzauunit on myyty jopa loppuun.

– Logistinen tilanne on maailmalla vaikea, kuten uutisista olemme saaneet lukea, mutta pizzauuneja on tulossa myyntiin toukokuun alussa, Antila toteaa.

Kaasu-uuni on usein ainut mahdollinen vaihtoehto parvekkeelle.

Uunien suosio liittyy Antilan mukaan laajempaan ilmiöön. Omalla pihalla viihdytään aiempaa enemmän ja pihan varustukseen halutaan panostaa. Bauhausissa on myyty pizzauunien lisäksi tavallista enemmän suuria ulkosohvaryhmiä, grillejä ja savustuspönttöjä. Pizzauunien lisäksi kaupaksi ovat käyneet grilliin laitettavat pizzakivet.

– Pihalla vietetään aikaa, koska elämä on muuten rajatumpaa joko omasta tahdosta tai valtion määräyksestä, Antila muotoilee.

Rivitalon pihassa hifistelevä Mikko, 38, tietää, kuinka tehdään täydellinen pizza – "Pizzalapiosta ollaan valmiita maksamaan jopa 100 euroa"

Pizzanpaistajat ry:n puheenjohtaja Mikko Peltonen antaa vinkkejä pizzauunikaupoille. Ensin on päätettävä, haluaako puilla, pelleteillä vai kaasulla lämpiävän uunin.

– Kaasu-uuni on usein ainut mahdollinen vaihtoehto parvekkeelle. Sellaista voi käyttää, jos taloyhtiön parvekkeilla saa valmistaa ruokaa kaasugrillillä.

Peltonen toteaa, että pizzauuneja on yllättävän vähän eri merkeiltä, mutta erilaisia malleja on melko paljon.

– On hyvä selvittää jo ennen kauppaan menoa, millainen tila uunille on käytettävissä.

Tässä on rautakaupan uusi hittituotte, jonka Kirsikin osti – "Myynti on reippaasti kasvussa"

Peltosen mukaan helpointa pizzan paistaminen on kaasu-uunissa. Puulla tai pelleteillä lämpiävän uunin käyttö edellyttää tarkempaa vahtimista.

– On tärkeää tietää, kuinka lämmin uunin pizzakivi on paistamisen alkaessa.

Peltonen kehottaa lukemaan tarkoin uuden uunin käyttöohjeet ja hankkimaan lisäksi muutaman varusteen

– Pizzauunien kanssa kannattaa hommata muutama varuste. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan infrapunalämpömittarin sekä pizzalapion.

Joko kokeilit? Pizza-automaatin suosio ylitti kaikki odotukset – "Vaimoni bongasi Googlesta"

Pizzauuneja, seksileluja ja pelejä – verkkokauppatutkimus kertoo suomalaisten korona-arjesta

Helsinkiläiset eivät kyllästy trendiruokaan, vaikka laatu huolestuttaa: "Vastaavat lähiöiden pizzapaikkoja" – myös 2,5 euron pullan ja kahvin tilalle tuli sushia