Husin listalta paljastuu yllättäviä ammatteja – johtajan työhön on kaksi vaatimusta

Meilahdessa työskentelee noin 8600 ihmistä HUS
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Meilahden sairaala-alueella työskentelee 8 595 ihmistä. Joukko koostuu paljon muistakin kuin lääkäreistä ja hoitajista. Yhteensä Husilla on noin 27 000 ammattilaista, jotka työskentelevät noin 370 eri tehtävänimikkeen alla.

Aakkostetun listan alkupäästä löytyvät muun muassa apuvälineompelija, arkkitehti ja autonkuljettaja. Jälkimmäisen kelpoisuusvaatimuksiin kuuluvat ajokortti ja soveltuva kokemus. Ruoan parissa työskentelee muun muassa kahvionhoitajia, kokkeja, keittiömestareita ja jopa hovimestari.

Kielenkääntäjältä vaaditaan ylempää korkeakoulututkintoa sekä täydellistä suomenkielen ja ruotsinkielen sekä yhden vieraan kielen taitoa.

Omat terapeutit löytyvät muun muassa musiikin että kuvataiteen aloilta.

Erilaisia teknikkoja on useita, kuten perfuusioteknikko ja lääkelaiteteknikko, joka on englanniksi Biomedical Equipment Technician.

Erilaisia päälliköitä ja johtajia luetellaan pitkä lista. Ammateista löytyy riskienhallintapäällikkö sekä lyhyt ja ytimekäs: johtaja. Kelpoisuusehdoissa häneltä vaaditaan soveltuvaa koulutusta ja kokemusta johtamistehtävistä.

Tehtävänimikkeistä löytyvät myös puutarhuri ja puhelunvälittäjä.

Hus kertoo, että palkkaa näille kaikille maksettiin viime vuonna yhteensä 1,19 miljardia euroa.

Husin ammatit ovat sangen naisvaltaisia. Vain joka kuudes työntekijä on mies.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut