Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Helsingin keskustan tyhjeneminen sinetöi päätöksen" – viiniguru avasi ravintolan arvohuvilaan

Espoon Leppävaarassa, Eltelin toimistorakennuksen kyljessä, männikön keskellä lepäävä punainen arvohuvila heräsi jälleen henkiin.

– Nöyrästi, paikallista henkeä tunnustellen, kuvailee kokenut ravintoloitsija ja Suomen palkituin sommelier Samuil Angelov Villa Lillan avajaispäivänä tunnelmiaan.

Lounaspöydät täyttyivät kolmessa kattauksessa ja terassillekin riitti väkeä.

Espoo ei ole sijaintina sattuma. Angelov teki sulkutilan aikana ruokakuljetuksia alueella ja tapasi ravintola Murun asiakkaita.

– Muru Diningin hallituksessa heräsi jo 5–6 vuotta sitten ajatus ravintolan perustamisesta sinne, missä ihmiset ovat. Koronapandemia ja Helsingin keskustan tyhjeneminen sinetöivät päätöksen.

Angelovin teettämän markkina-analyysin perusteella järkevän säteen sisällä asuu 130 000 henkilöä.

Huippukokkeja karkaa Helsingin keskustan ravintoloista – tänne he menevät: "Teen tiliä itselleni"

Helsinkiläiset eivät kyllästy trendiruokaan, vaikka laatu huolestuttaa: "Vastaavat lähiöiden pizzapaikkoja" – myös 2,5 euron pullan ja kahvin tilalle tuli sushia

Historiallisen, aiemmin Villa Ylänteenä tunnetun rakennuksen on remontoinut ja omistaa Pietilän perhe. He asuvat ravintolan yläkerrassa, eivätkä malttaneet olla poissa avajaispäivänäkään.

Ravintolan salit on nimetty kaakelitakkojen värin perusteella: punainen, vihreä ja valkoinen. Epävirallisten tietojen mukaan punaisen huvilan arkkitehtuurin taustalla on kansainvälisesti tunnettu Eliel Saarinen.

Mitä asiakkaille sitten on luvassa?

– Pöytiintarjoiltuja lounaita, tasokkaita viinejä. Illallisia torstaista lauantaihin, kunhan rajoituksista luovutaan.

Avajaispäivänä oli tarjolla perunarieskaa ja katkarapuskagenia, karitsanfilettä ja piimäpannacottaa.

Lähiruokaa ja paikallisia yrittäjiä kunnioitetaan Villa Lillassa. Leivät leivotaan kauklahtelaisessa 120-vuotiaassa Halmeen leipomossa. Samppanjalistassa huomioitiin naapurustossa asuvan, kokeneen samppanja-asiantuntijan Jukka Sinivirran mielipiteitä. Olarin Panimo valmistaa ravintolalle nimikko-oluen, jota odotellaan vielä saapuvaksi.

Samuil Angelov omistaa Henri Alénin ja Timo Linnamäen kanssa ravintola Murun ja Pastiksen, Sue-Ellenin, Fiasco? by Ultiman ja Muru Winesin. Kolmikko on myös pääomistajana ravintola Finnjävelissä sekä Muru Babyssä.

Päätoimittaja Kannala: "Nykymenolla aito Kauppatori kuolee"

Kaupunki häätää 5 grilliä Helsingin keskustasta: Tonin kioski on este kovaa ajaville pyöräilijöille – "Päätös tuli ihan pommina"

Tapio Sademies katsoi Kauppatoria ikkunastaan 40 vuoden ajan ja kertoo nyt mikä meni pieleen – jyrähtää grillikioskin häätämisestä ja "merimaiseman pilaamisesta"

"Kaikki pienet snägärit ovat kuolemassa" – Raipen grilli myy nyt porilaisia Kaivopuistossa ja yrittäjän mukaan ainakaan asiakaspulasta ei nakkikioskien katoaminen johdu

Supersuosion saanut jättiterassi palaa keskustaan, mutta ei Senaatintorille – "On pitkään ollut vajaakäytöllä"