Joko kokeilit? Pizza-automaatin suosio ylitti kaikki odotukset – "Vaimoni bongasi Googlesta"

Ruoka: Uimahallin kupeeseen ilmestyneen pizza-automaatin suosio on ylittänyt kaikki omistajansa Alexandre Benjaminin odotukset.

Hyvät ideat saavat alkunsa usein sattuman kautta. Sattuman kautta saapui myös Suomen ensimmäinen pizza-automaatti Kauniaisten uimahallin parkkipaikalle. Se on noin 20 minuutin matkan päässä Helsingistä.

Alexandre Benjaminin viisihenkinen perhe vieraili viime heinäkuussa hänen äitinsä luona Ranskassa. Oli maan kansallispäivä ja lapset olivat nälkäisiä.

– Kaikki perheelliset ihmiset tietävät, millaista on etsiä pyhäpäivänä auki olevaa ravintolaa, kun takapenkki on täynnä nälkäisiä lapsia, Benjamin naurahtaa.

Karttapalvelu kertoi ilouutisen.

– Vaimoni bongasi Googlesta avoinna olevan pizzerian. Ajoimme paikalle, ja hetken ihmettelyn jälkeen ymmärsimme, että olimme saapuneet pizza-automaatille.

Lapset saivat ruokaa, ja saman tien alkoi pohdinta, sopisiko samanlainen automatisoitu ruokapalvelu suomalaiseen ympäristöön.

Pizzoja on mennyt neljä kertaa enemmän kuin ennakoimme.

– Tulimme nopeasti siihen tulokseen, että sopii hyvinkin ja aloitimme neuvottelut muutaman kaupungin kanssa. Kauniaisista näytettiin nopeasti vihreää valoa, ja pizza-automaatin paikaksi valikoitui uimahallin parkkipaikka.

– Sijainti on sellainen, että automaatille on helppo piipahtaa. Vieressä on myös urheilukenttä ja kadun toisella puolella käsipalloareena. Kauniaisten keskustaan vievä tie on liikenteeltään vilkas, joten ohikulkijoita riittää.

Pizza syntyy Vermossa sijaitsevassa haamukeittiössä.

– Minulla on kaksi liikekumppania, jotka ovat ruoka-alan ammattilaisia.

Pizzan pohja leivotaan ja esipaistetaan haamukeittiössä, siihen lisätään lisukkeet ja itse tehty tomaattikastike. Lopullista paistoa vaille valmis pizza laitetaan jääkaappiin ja kuljetetaan automaatille. Tilauksen jälkeen automaatin sisään sijoitettu uuni paistaa pizzan kolmessa minuutissa valmiiksi.

– Pizzat valmistetaan laatu ja maku edellä. Saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet oikein hyvin.

Pizza-automaatti on Benjaminin itse suunnitteleman puuverhoillun kioskin sisällä.

– Halusin pizza-automaatista suomalaiseen maisemaan istuvan kokonaisuuden, missä on suomalainen kosketus.

Pizza-automaatin suosio on ylittänyt kaikki Benjaminin odotukset.

Benjaminin perhe muutti Suomeen lähes kolme vuotta sitten asuttuaan vuosia ulkomailla muun muassa Ranskassa ja Tšekeissä.

– Lapset käyvät kansainvälistä koulua, ja muutimme sen vuoksi Kauniaisista Espoon puolelle jonkin aikaa sitten.

.

Perheessä puhutaan englantia, ranskaa ja suomea.

– Lapset ovat käyneet suurimman osan koulustaan englanniksi. Vanhimmat lapset puhuvat keskenään englantia, ranskaa minun kanssani ja suomea äidin kanssa. Jostain kumman syystä, ja meidän vanhempien yllätykseksi, kun asuimme Ranskassa ja kuopuksemme syntyi, vanhimmat veljet, jotka siis puhuvat keskenään englantia, alkoivat puhumaan suomea nuorimman veljen kanssa, Benjamin kertoo.

Hän itse kertoo ymmärtävänsä suomea, mutta mainitsee kielen vaikeuden.

– Pystyn hoitamaan esimerkiksi kauppareissun, mutta vaativammat keskustelut käyn englanniksi. Suomessa tulee hyvin toimeen englanniksi, mutta haluaisin oppia kieltä lisää. Haluan ehdottomasti ymmärtää, mitä pojat keskenään puhuvat, Benjamin naurahtaa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut