Apotin käyttöönotto hidastaa Husin kuvantamistoimia – myös puhelinajanvaraus ruuhkautunut

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) kuvantamistoimenpiteet ovat hidastuneet sen jälkeen kun potilastietojärjestelmä Apotti otettiin käyttöön viikonloppuna.

Arkipäivän toiminnan käynnistyminen Apotin käyttöönoton jälkeen on hidastanut pahoin Husin kuvantamistoimintoja. Hus tiedottaa, että potilaiden kannattaa varautua pidentyneisiin odotusaikoihin ja puhelimitse tapahtuvan ajanvarauksen ruuhkautumiseen.

Hus Diagnostiikkakeskuksen kuvantamispalvelut ottivat potilastietojärjestelmä Apotin käyttöön lauantaina 24. huhtikuuta. Käyttöönotossa on ollut kuvantamistoimintaan vaikuttavia ongelmia, kun potilasmäärät ovat kasvaneet viikonlopun jälkeen.

Toiminta kaikissa kuvantamispalveluissa on tällä haavaa hidastunut. Hus tiedottaa, että ensisijaisesti hoidetaan kaikki päivystykselliset ja kiireelliset toimenpiteet.

Ajanvarauksella kuvantamistutkimukseen tulevien kannattaa varautua pidentyneisiin odotusaikoihin.

Husissa on käynnissä laaja potilas- ja asiakastiedon hallintaa koskeva toiminnanuudistus.

Apotti-järjestelmä on otettu Husissa käyttöön kolmessa eri vaiheessa eli marraskuussa 2018, helmikuussa 2020 ja lokakuussa 2020.

Hus Kuvantaminen ottaa Apotti-järjestelmän käyttöön viimeisenä yksikkönä tänä keväänä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut